Борисов: Гласувах за Европа! Ние сме Европа и Европа е такава, каквато на нас ни харесва – сигурна, просперираща!

Премиерът Бойко Борисов даде своя глас на изборите за Европейски парламент.

Лидерът на ГЕРБ даде вот в Банкя.

На медийните въпроси за какво гласувахте, Борисов каза:

„Как така – за Европа! Ние сме Европа и Европа е такава, каквато на нас ни харесва – сигурна, просперираща!“

Журналистите припомниха на премиера думите на президента Румен Радев от сутринта – че трябва да има промяна, и попитаха как ще ги коментира. Борисов каза:

„Аз го приемам като политически лидер, не ми цитирайте човек, който по време на цялата кампания работи за БСП!“

Бойко Борисов каза още в отговор на летящите от всички страни въпроси, че според него е лицемерие забраната да се публикуват резултати от екзитпола.

„Аз съм казал – не ми казвайте резултати! Довечера ще видим, като се затворят урните“, продължи той.

По повод думите на президента относно разгласяването на данни от социологически проучвания в изборния ден, премиерът коментира:

„Президентът беше активен през цялата кампания, така че аз го приемам като полититеска агитация“.

Премиерът допълни, че не само данните трябва да се публикуват, а след това и да се търси отговорност от агенциите, ако те не са реални.

„Не може да се лъже така безогледно, да взимат сума ти пари. Честността е най-важното нещо. Днес съм забранил да ми казват какви са резултатите. И утре е ден“, каза още Борисов.

„Видно е, че лъжата, измамата, клеветите и злобата плашат хората и надали това носи успеех“, продължи темата със социологическите проучвания в изборния ден министър-председателят.

„Да си пожелаем от вторник тези 17 души да работят заедно за България“, пожела още Борисов.

Спря се и на ниската избирателна активност.

„Много хора са навънка, спряхме тировете, за да може да се приберат хората, имат пари – пътуват“, коментира ниската избирателна активност той.

Според Борисов избирателната активност е висока там, където има диктатура и хората възприемат изборите като гражданска война. И даде за пример Венецуела.

После, на тръгване, се обърна към медиите: „И утре е ден, и утре ще можете да ме питате!“

А към присъстващите малчугани отпрви въпросите: „Ти на кой си?“ И като чуваше отговорите, пращаше поздрави на родителите.

„Преди да отида да гласувам посетих църквата „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Банкя. Помолих се за здраве и просперитет“, написа по-късно във фейсбук Бойко Борисов. И пусна снимки.

Източник: Епицентър.БГ