Борисов: Господ е справедлив, върна ви го двойно и тройно и нямате шанс, без да затворите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на обиколка в община Хаджидимово, област Благоевград.

Борисов със задоволство констатира, че мостът между селата Блатска и Хаджидимово, който преди време бе отнесен от придошъл порой на река Места, а впоследствие възстановен със средства от кабинета на ГЕРБ, служи добре на местните хора.

„Гледай какви дървета ги е влачила реката, а сега каква е красива, спокойна“, отбеляза той.

Лидерът на ГЕРБ бе придружен от кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев. Той призова хората да се ваксинират, а те обявиха, че му вярват и взимат мерки. Но се оплакаха от настоящото управление на кризата.

Една от жените му поднесе подарък икона, а той се пошегува, че не бива да става като президентския съветник Пламен Узунов с торбичките.

Хората му се похвалиха и с напълно обновения физкултурен салон в местното училище, а учителките не пропуснаха да благодарят за повишените в пъти заплати по време на неговото управление. Борисов пък се учуди как действащият министър на образованието е станал академик по време на мандата си, след като е шеф на тези, които са го изпитвали.

„Ето Янаки Стоилов го пратиха в КС, за да може да си взимат решения в тяхна полза и да не може да се случва както с решението от онзи ден“, отбеляза Борисов по повод това как министрите и хората от екипа на Радев се възползват от властта и се уреждат докато са на власт вече 6-и месец.

„Това, което сме поели ангажимент в района, сме си го изпълнили в пълния обем“, каза Борисов и припомни, че от ГЕРБ работят за хората, а не за себе си. „Министрите на Радев нямат срам. Единият стана академик и го изпитват подчинените му, а Янаки Стоилов стана член на КС, за да няма решения срещу Радев. Продължават да си назначават хора две седмици преди изборите“, отбеляза Борисов.

По повод това, че Кирил Петков е заявил, че не се чувства виновен, Борисов каза, че Радев трябва да се чувства виновен, защото той го е назначил.

„Няма затворник да каже, че е виновен. Такава е практиката. Законите не важат за тях и са за другите хора. Ако им пречат, искат да ги сменят.

„А виждате и Манолова и Христо Иванов как не искат да се броят квитанциите, защото ние предупредихме, че софтуерът може да се манипулира и само така ще се гарантира честността на вота. А те сега се оплакват от тази ревизия, защо?! Какво лошо има да се провери дали всичко е отчетено точно?“, попита Борисов по повод решението на ЦИК да се броят разписките.

„Единственият риск, от който те се плашат е, че може да не съвпадне това, което вади машината с квитанциите. Както и стана с този един процент от чужбина и можеше да е друго, ако се брояха бележките. Затова се плашат сега“, отбеляза той.

По повод заявката на Стойчо Кацаров за пълен локдаун, Борисов заяви, че спасяване на живота на хората може да има само с по 50-60 хиляди ваксинирани.

„За една седмица има над 1000 починали, а продължават да философстват какво трябвало да се направи. това са слаби, нерешителни и лъжливи хора, които бяха непочтени. Колегата на Кацаров Минеков гореше маски пред МС. А сега Кацаров е уплашен, че му тежат човешки животи на съвестта и се оправдава, че тогава говорели така, защото не знаели колко е опасен ковида. А сега вече знаели и искат маски! А ние как управлявахме тогава, бе, Стойчо, когато ти говореше глупости и с Радев блокирахте мерките ни, тогава ние как се справихме, докато вие горяхте маски. Господ е справедлив, върна ви го двойно и тройно и нямате шанс, без да затворите. Ние точно 2 или 3 седмици преди изборите затворихме и след това отворихме за изборите,“ отбеляза Борисов.

„Те, антиваксърите, им бяха водещите на юмрука и бунта. Излъгаха народа със зелен сертификат. Понеже те са бъзливи хора, неслучайно вие ме питате вие бихте ли наложили локдаун, да бих. Локдаун трябваше да има още преди 2 седмици, плюс задължително ваксиниране на всички уязвими групи. Да, щях да загубя изборите, но това е отговорно държавно поведение. Тези безотговорни хора само гледат как да са на някакъв пост и да не паднат, а това струва хиляди жертви. Жал ми е за хората, болниците са препълнени, лекарите не получават пари, преумориха се заради това, че не въвеждат ефективни мерки“, изтъкна Борисов.

“Те са нагли и дори се сърдят, че хората ме слушали. А до вчера ме чегъртаха. Аз им предложих онзи ден помощ, защото не съм спал стотици нощи, като ми излязат починалите. А той ме дава да прокурор! Вместо да сме заедно и да се преборим! Негодник, който говореше дори срещу ваксините, които сме купили”, припомни лидерът на ГЕРБ. На въпрос дали ще се появи на дебат, той обяви, че по всяко време е готов на такъв с Румен Радев, но той бяга.

„Не става дума за дебати, ние трябва да седнем и да се обединим за мерките. Какво да каже? 11 години колко беше при нас цената на тока, а колко е сега? Колко плащахме на бизнеса в кризата, а сега една мярка няма и само фалити! Какво да си кажем на този дебат? Кое е по-добре от нашето управление? Един багер няма, нищо не се строи. На всички медици и полицаи на първа линия давахме пари. Виждате, че над 100 милиона откраднаха от разликата в цената на тока“, припомни още Бойко Борисов и се отзова на молбите на множеството да им даде автографи и да се снима с тях.

Източник: Епицентър.бг