Борисов и Гешев, са изтъкани от комплекси. Не може да отидеш в ЕС и да не можеш две думи да обелиш на чужд език

Едни от първите теории в областта на познанието в политическата психология се свеждат до психопатологичното в политическите лидери.

Тук идва още от Фройд тази идея за психологическото портретиране ан видни политически дейци и винаги се търси някъде в миналото травми, които са оказали пагубно влияние върху израстването им зкато личности.

Нашите политици, които са завършили школата в Симеоново – Борисов и Гешев, са изтъкани от комплекси, то си личи. Имам предвид и като професионална подготовка. Не може да отидеш в Европейския съвет и да се буташ с лакът и да не можеш две думи да обелиш на чужд език. Прокурорът Гешев пък бил станал докторант по международно право, пък и той не знае език. Това е само конкретен пример, комплексите са множество.

Това коментира в ефира на 7/8 тв специалистът по политическа психология проф. Людмил Георгиев.

Репресията чрез властта у такива хора предполага, че те искат да преодолеят тези комплекси и се получава една чудовищна картина, допълни той.

Вижте как надделяват те – да мачкаш, да унижаваш, да говориш просташки, уникална работа. Това е още от детството и юношеството. „Филия с мас“ – това беше фундаменталния пример от детството на премиера. Че си мажел филия с мас и прочел една книга „Винету“, посочи психологът.

Аз дълбоко се съмнявам, че през последните години ГЕРБ печели по честен начин изборите. Това е отработена машина за фалшификация на избори. Представяте ли си например на местните избори миналата година имаше над 600 000 невалидни бюлетини. И то забележете – те бяха там, където бяха представителите на българското мнозинство. В ромските секции нямаше невалидни бюлетини. Това какво означава!? Едно от пожеланията ми към младите е да се направи нещо уникално, за да се спре с това фалшифициране ненормално и то с години. Убеден съм, че ако се проведат нормални честни избори, ГЕРБ да минат 6-7 процента. Тежката клиентела ще гласува за тях, коментира професорът.

„Помните ли навремето имаше едно куклено шоу – мъпет шоу. Там имаше един герой, който казваше, че е от едно толкова малко градче, че чак си нямали градски идиот и им се налагало да се редуват. Малко било градчето, да речем – нещо като Банкя“, коментира проф. Георгиев.

Източник: Petel.bg