Борисов и неговото правителство съзнателно превръщат България в турска провинция

Борисов и неговото правителство съвсем съзнателно превръщат България в турска провинция.

Това заяви пред БТВ водачът на БСП за евроизборите Елена Йончева по повод избухналия скандал с изявлението на външния министър на Турция Чавушоглу.

„Когато има такъв тип изказване от страна на външен министър на Турция, от БСП изискваме разследване от страна на Сотир Цацаров. Имаме едно вмешателство в законодателството ни. Борисов и правителството му превръщат България в турска провинция“, каза тя.

„Дианетът (службата, която отговаря за вероизповеданията в Турция) има изключително голямо влияние в региона. Дианетът дори се нарича армията на Ердоган. Бюджетът им е по-голям от този на министерството на външните работи на Турция“, разкри още Йончева.

„На едно от последните заседания на Консултативния съвет по национална сигурност се постигна консенсус да не се допуска външно финансиране на вероизповеданията. Не става дума за дарения, а за държавно финансиране“, коментира Йончева и поясни, че законът допуска такива външни финансирания.

Вярваме на думите на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, а не на българския премиер Бойко Борисов за направените промени в закона за вероизповеданията. Доказателствата са директни.

Защо г-жа Захариева след като е разговаряла с Чавушоглу, не е информирала за натиск от страна на турската държава?, попита тя.

И добави: Ние искаме Боорисов да каже кой, по какви канали е въздействал на българските власти, че да бъде променен Закона за вероизповеданията. Призоваваме и президентът да наложи вето върху Закона за вероиповеданията“, допълни тя.

По повод разпространените снимки с нейните мезонети и жилища по морето, тя заяви: „ГЕРБ заблуждават общественото мнение за апартаментите ми. Те не са закупувани, а са обезщетения за земя от моя дядо, земя купувана още преди 1940 година. И това обезщетение не е само само мен, а за всички членове на моето семейство“.

„Само едно жилище към закупила след продажбата на къща с 300 кв.м земя. Къща, която реновирахме, продадохме и закупихме жилище – това стана през 2006 година. Това е единственият имот, който съм закупила с кредит, на пазарни цени“, обясни тя.

„Не става дума за морала на Цветан Цветанов. Той има друг морал, различен от всички българи. Става дума за търговия с влияние. Става дума, че лицето злоупотребява с власт. Ето, затова трябва да отговаря Цветан Цветанов. Проблемът не е в Цветанов. Във всяка българска община има по един Цветан Цветанов и се създават кланови структури“, коментира тя горещата тема апартаментгейт.

„Кумгейт“ има и в Банско По думите й близък на кмета има шест фирми. И това ще внесем в прокуратурата. Да се види как се печелят обществени поръчки в сферата на инфраструктурата, каза още тя.

Йончева отговори и на обвинението на ГЕРБ, че ще води евролистата на БСП, а е обвинена в пране на пари в големи размери: „Никога не съм имал проблем със своя имунитет, не ми е необходим. В момента, в който показваме проблемите на това правителство, те вадят бухалки. След споделяне на санирането, Борисов извади малката бухалка и разпространи чудовищни лъжи. Осъдих и ГЕРБ за това. След като показахме корупцията на оградата по границата член на правителството също извади малка бухалка. После показахме „кумгейт“, създаване на феодална структура в Хасково. После показахме какво се случва с българските пътища. И какво се случи? Пет фирми извадиха машини на Цариградско шосе и поискаха оставката ми. И накрая трима депутати внасят в прокуратурата сигнал срещу мен за пране на пари. В резултат на този сигнал се случва всичко това. Пране на пари означава, че 2012-2013 подписвам договор за работа в ТВ7. Имам договор с офшорна фирма, но моята е в София и плащах данъци. Как да знам през тези години, че КТБ ще фалира?, попита тя.

Източник: Епицентър.бг