Борисов: Икономиката ни така се разви, че по пътя само ТИР-ове

Вложихме милиарди левове за строежи, за нови контактни мрежи, вече всичко е електроника.

Продължаваме с инвестиционната ни програма.

Предстои да започне прехвърляне на товарите от ТИР-овете в съответните влакове, защото влакът пести енергия, той е 100% екологично чист и не създава задръстване по магистралите.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при среща с представители на медиите в с. Белозем.

„Виждате, че икономиката и индустрията така се развиват, че по пътя ни насам срещнахме само ТИР-ове, така че продължаваме да напъваме здраво. Навсякъде сме положили оптични кабели за влаковете, Wi-Fi, за да имат пътниците интернет. Дори Владислав Горанов държи да има и вагон-ресторанти“, добави още той.

„Разбира се, че ще има нови влакове. Няма как да вървят стари влакове по новите пътища. Ще са нужни около 600 милиона за закупуването им, даже мисля, че вече вървят и търгове. Така че докато стане пътят, ще станат и влаковете“, увери премиерът Борисов.

Министър-председателят коментира и преговорите за купуване на нови изтребители.

,,Трябва да имаме надеждна система за сигурност, така че купуваме и се пазарим за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация“, посочи той.

,,Службите направиха всичко, каквото трябваше по този въпрос“, отговори Борисов на въпрос относно случая със заловения 16-годишен ученик от Пловдив, заподозрян, че е подготвял атентат.

Източник: Канал 3