Борисов: Исках първо да чуя кой ще ми отреже главата. Валери Симеонов действа в рамките на закона

Днес разговарях с Валери Симеонов. Законът е такъв, че не позволява след 23 часа да има шум.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път Пловдив – Асеновград.

„Журналистите ме попитаха за казуса Слънчев бряг. Обясних им, че днес разговарях с Валери Симеонов – законът е такъв, че не позволява след 23 часа да има шум, има десетки жалби срещу заведенията. Вицепремиерът действа в рамките на закона“, написа премиерът във Фейсбук.

„Ако има дебат, той трябва да влезе в парламента и да се реши дали да се промени законът или не. Но при всеки случай – трябва всички да спазваме правилата“, обясни Борисов.

Той обясни и за случая с Васил Коцев, който беше разпитван от ГДБОП, задето публикувал заплахи срещу премиера във Фейсбук:

„Исках първо да чуя кой ще ми отреже главата. И се оказа, че нито той на мене, нито аз на него. И беше много сърдечен разговор, надявам се и той да го потвърди“, каза премиерът.

„Това е демокрация, пишат си всички. Всеки може да си пише каквото си иска. Обадих се, защото такава тема няма. Става кофти, когато четат деца, внуци… И за вас няма да е приятно, ако майка ви прочете как искат да ви режат главата“, коментира Борисов.

„Ей сега се карах тука и на полицаите. Някой път се престарават, не знам какво искат… То става не мечешка услуга, става да те е срам. Ще го карат да пише декларация и… не знам. Смяхме се на телефона“, разказа през смях премиерът.

На въпрос „Разбрахте се, че няма да ви реже главата ли?“, Борисов отговори:

„То не е и много лесно, нали, аз няма така да си дам главата…“

Източник: Епицентър.бг