Борисов: Капанът срещу главния прокурор ще щракне за онези, които го подготвяха

„Haдявaм ce ĸaпaнът cpeщy глaвния пpoĸурор дa щpaĸнe за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на освещаването на новопостроения православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Ямбол, предаде Агенция „Фокус“, цитирана от Гласове.

„Надявам се, че и главният прокурор, и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обица на ухото, че „червените олигарси“ правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото“, коментира Борисов.

Явно бившият премиер причислява към категорията „червени олигарси“ бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев, които преди месец са поискали неформална среща с главния прокурор, а преди след това единият от тях – шефът на „Овергаз“, се опита да завихри скандал около този факт.

„Каква работа имат „червени олигарси“ да търсят институциите и да правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор? Защо са били там? Защо са викали главният прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори. С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен, когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали“, коментира Борисов.