Борисов: Карам си сам джипа, а Радев се вози в бронирани Мерцедеси

Аз си карам сам джипа, не ползвам шофьор, а президентът Румен Радев се вози на бронирани Мерцедеси.

Това коментира премиерът Бойко Боирсов на редовния си тур с джипката в четвъртък, когато инспектира напредъка по строителните дейности на автомагистрала „Европа“, съобщава Медиапул.

„Да ходи пеша. Или другите колеги. Какво им вади очите 15-годишна джипка? За да минаваме по тези трасета, затова го ползваме. Ако се возиш на Мерцедес не е страшно, но ако си караш джипката и си вършиш работата, трябва да те коментират. Нека ме коментират. Всичко това е било поляни, скали и гори“, каза Борисов, който често е обект на критики, че прави предизборна кампания при обиколките си с джипката. В началото на предизборната кампания от БСП заявиха, че обиколките на Борисов из страната, правени със служебен транспорт и охрана от НСО, са нарушение на Изборния кодекс. Изборният кодекс забранява безплатното използване на публичен административен ресурс по време на предизборната кампания.

„Огромен напредък има по изграждането на АМ „Европа“. Най-труден е третият участък от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, но със завършването на магистралата ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място строителните дейности по трасето, съобщиха от правителствената информационна служба.

Източник: 19min.bg