Борисов: Коалицията е страстна, събрани са всички войводи! Не мога и аз да се направя на войвода

Коалицията ни е страстна. Събрани са всички войводи на едно място.

Не мога и аз да се направя на войвода сред тях!

Така, с чувство на хумор, премиерът Бойко Борисов коментира напреженията в управляващата коалиция. И по точно – сред малкия коалиционен партньор на ГЕРБ – Обединени патриоти. Една от партиите в ОП – ВМРО, често е наричана „воеводите“, макар че разгорелият се конфликт бе между другите две формации – „Атака“ и НФСБ.

Премиерът отговори на въпросите на медиите, след като откри църква в Бяла, Русенско.

„Ние ако мислим еднакво, ще сме в една партия, ние сме диаметрално противоположни и то между всички партии е проблемно да направят коалиция. С коя си приличаме ние, за да направим коалиция и обратното? Ето го коалиционното споразумение, изпълнява ли се – изпълнява се! Хайде сега всеки, каквото иска допълнително, първо ще минава през председателски съвет и тогава ще го пращаме до парламентарните групи, за да не се карат там. Това е прочитът“, продължи премиерът Борисов.

Запитан дали е отпаднала опасността от предсрочни избори и преувеличени ли са слуховете, че такива ще има, Борисов отвърна: „Нали вие пускате социологическите проучвания?! Виждате какво мислят хората. За какво да правим предсрочни избори?!“

„От 100 години няма църква в Бяла. Тук сме направили църквата, парка. Айде, да отиде Корнелия да ми покаже БСП по време на нейното управление от 90-ата година насам ето това направихме ние, това направихме ние. Дори магистралите, които ходиха да откриват на Лозен, на „Тракия“, ги бяхме построили ние“, каза още Борисов.

По-късно Бойко Борисов написа следното във фейсбук:

Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството. Ние няма да ползваме отпуск, надявам се да седнем и да говорим какво можем да направим още тази година, какво позволява бюджетът. През последния политически сезон преминахме през много изпитания, но свършихме и много работа. Правихме и грешки, но когато има по-добро решение, не е страшно да си промениш мнението. Споровете, дебатите са хубаво нещо, но не трябва да има жълти лъжи и компроматни войни.

Източник: Епицентър.бг