Борисов: Ковид 19 е ужасно оръжие. СЗО знаят как да се справят. Ние трябва да ги подкрепим

Бойко Борисов излезе с ново видео преди минути.

Не е ясно къде се намира премиерът в момента, но фона зад него показва интересна растителност, огрята от слънце, пише Petel.bg

Ето какво пишат пиарите му във фейсбук:

„Скъпи приятели, за мен е чест да се изправя пред вас и да приветствам парижкия форум за мир. Ни есме пред глобални предизвикателства – климатични промени, тероризъм, Ковид 19, тероризъм. Депутати от друг идържави доказаха, че нито една държава не може да се справи сама.

Тези глобални проблеми изискват глобални решения. СЗО знаят как. Ние трябва да ги подкрепим.

Ковид 19 е ужасно оръжие ,което покоси света. Наричам го оръжие, защото има много жертви, разруха на иконовмиката и на финансите.

Но той е и шанс за нас да направим промени – зелени енергии, борба с тероризма – да се обединим и както пише на българския Парламент – „Съединението прави силата“. Това заявих в обръщението ми на Парижкия форум за мир, който тази година се провежда основно онлайн. Категоричен съм, че нито една страна не може да се справи сама. Всички трябва да работим заедно, за да преодолеем предизвикателствата. Международните организации – ООН, Световната здравна организация – знаят как това може да стане и държавите по света трябва да ги подкрепим. Нужно е да направим всичко възможно те да работят максимално ефективно и всеки да даде своя принос затова.