Борисов: Криво им е на БСП, кофти им е, яд ги е, че ме канят навсякъде из Европа, а тях не

И други искат да ходят, ама не ги канят. Човек не може да се самопокани. Това е като във футбола – ако си слаб, никой не те търси за мачове. Яд ги е.

Така премиерът Бойко Борисов коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че очаква между две вечери той да даде обяснения за сделката за ЧЕЗ.

„Европредседателството ни е много успешно, отлично, това е оценката на колегите. В същото време БСП нямат желание да имаме успешно председателство и им е криво. Минаха два месеца, като войник в казармата броя дните до края. На 1 юли с голям кеф ще посрещна Джулая на морето. Тогава ще им отговоря на БСП, но не като европеец. Сега стискам зъби“, каза още Борисов в отговор на въпрос на младеж от ГЕРБ по време на Зимния университет в Сандански.

„Криво им е на БСП, кофти им е, че съм с лидерите на Франция, Германия, Холандия и др. Яд ги е. Освен шербет има и малко капучино, нещо гурме…“, пошегува се Борисов пък по повод репликата на президента, че на срещата ЕС-Ердоган Българя не трябва само да разнася шербет.

И попита се дали, ако ГЕРБ бяха опозиция, щяха и те така да завиждат.

„Цветанов, ти щеше ли да ги нападаш така яростно? Сигурен съм, че щеше да го правиш. Аз, сигурно – не“, допълни Борисов.

И каза, че не се уморява да пътува, след като в събота се върнал от Брюксел, а днес лети за Лондон за среща с Европейската банка за възстановяване и развитие. Там ще говори за отпускане на финансиране на инфраструктурни проекти на Западните Балкани.

Къде ще отидат парите за селско стопанство и кохезионната политика, ако разходите за отбрана стигнат 2% от БВП, попита още премиерът.

„Не ни отива да говорим срещу неправителствените организации и Зелените. Да, понякога те са крайни, но те алармират за процесите. Ние сме за това да има втори лифт. Ние много внимателно следим ситуацията. Ние с еколозите проблеми нямаме. Ние работим с факти и ще търсим диалог“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„НПО са по-добра опозиция, защото те търсят диалог“, каза още Борисов и посочи случая с лъвчетата от Разград.

За кризата в Близкия изток Борисов каза:

„Голяма беля направихме. Десетилетия ще трябва да решаваме тези проблеми.“

„Ние можем да помогнем на Скопие и Атина за решаване на спора за Македония, но само ако ни помолят. Всички в ЕС оцениха това, което направихме с македонския премиер Зоран Заев“, посочи още Борисов за споразумението за добро съседство, подписано през август 2017 г.

Източник: Дир.бг