Борисов към министрите: Ще го кажа по военному: на пост, докато ни сменят. Всеки караул, всеки часови стои, докато го сменят

Министър-председателят Бойко Борисов призова министрите да се съобразят със създалата се ситуация и да продължат да работя, без да се отпускат.

„Отчитайки волята на хората на президентските избори, ние подадохме оставка. Участието ни в преговори за съставяне на правителство в този парламент беше именно, за да се съобразим с желанието им да има нов Изборен кодекс“, каза Бойко Борисов в края на днешното правителствено заседание.

Той строи министрите, като в казарма и им нареди да работят, докато ги сменят.

„В сегашната ситуация аз искам да ви призова, в зависимост от решението на новоизбрания президент Радев и предложението, което му е отправено, да останете на местата си и да работите така, както работите всеки ден. Ще го кажа по военному, което сега е модерно: на пост, докато ни сменят. Всеки караул, всеки часови стои, докато го сменят. Никакво отпускане! Може да е утре, може да е вдругиден, може да е на 20 януари – когато ни сменят. Дотогава всеки изпълнява ангажиментите си!“.

По този начин Бойко Борисов се обърна към министрите.