Борисов към Путин: След 10-15 дена светът ще е футбол и столица ще му е Русия

В Москва започна срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин.

С думите „Приятели, сърдечно ви приветствам на срещата“ Владимир Путин посрещна българската делегация, на която присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Началото на срещата Борисов – Путин бе открита за журналисти. Путин използва възможността да благодари на премиера ни, че се е отзовал на поканата:

„Много се радвам, че след достатъчно дълга пауза приехте нашата покана, след като разговаряхме и с президента Румен Радев се надяваме да се създадат добри условия за развитие на нашите отношения. Има и други сфери, включително икономика, политически контакти, култура, духовно сближаване. Съвсем наскоро отбелязахме 140 години от Освобождението на България от османско иго и 24-ти май, Деня на славянската писменост и култура“, каза руският президент.

Борисов отбеляза, че през всичките тези години е имал възможност да обменя мисли с домакина си по телефона и сега по някоя от темите се очаква напредък – за Западните Балкани: „Русия винаги е имала своето голямо влияние и сред хората, и религиозно, така че е хубаво вие да знаете всичко, което правим с колегите в Европа“. Отбеляза и доброто сътрудничество в сферата на сигурността: „В борбата с тероризма работим много добре с вашите служби и в сферата на туризма, и в сферата на селското стопанство. Бихме могли доста по добре да работим и да пожелаем успех на Световното първенство! След 10-15 дена светът ще е футбол и столица ще му е Русия“, каза Борисов.

Източник: Фрог нюз