Борисов: Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!

Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Признание за липса на доверие и намек за прекомерна концентрация на власт в ръцете на един човек направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, ден, след като стана ясно, че дългогодишният му заместник на различни постове Цветан Цветанов напуска партията.

„Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов (известен с близкото си приятелство с Цветанов – б.р.) да ми пее на концертите, ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха на моменти с мен. Винаги народът ми е давал кредит на доверие, много внимателно съм разчитал какво се иска от мене”, подчерта Бойко Борисов, съобщава бТВ.

Той коментира и позицията на Цветанов, който вчера спомена „липса на доверие” между двамата: „Каза, че доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това (оставката) е правилно решение”. Борисов посочи, че е предложил на Цветанов да остане служител на ГЕРБ, но без да е ръководител и без да е лице на партията. Бившият силов министър обаче не приел.

„Името на Цветан Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия (…) Има лидер, зам.-председателят се занимаваше с партията през другото време, ролята на Изпълнителната комисия беше много слаба”, обяви Борисов, като в името на „демократичността и плурализма” в ГЕРБ ще има нов вътрешнопартиен орган за контрол „за сигнали, жалби и оплаквания”, които не касаят престъпления.

Нов зам.-председател на партията няма да бъде назначаван, а административният секретар ще придобие нови правомощия. Днес Борисов посочи и няколко структури, чиито шефове ще бъдат наказани заради слабо представяне на евровота: „Не може в Ямбол да направим всичко и да не спечелим изборите, или в Плевен (…), или в Добрич”. След седмица ще има още една среща с областните ръководители.

На въпроса как ще се справи ГЕРБ с местните избори без Цветан Цветанов, Бойко Борисов бе категоричен: „Дайте да си говорим сериозно по тия теми (…) Аз влязох в избори когато направих ГЕРБ с 90% рейтинг. Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!”.

Източник: Гласове