Борисов: Майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа глупост веднага ме налютява

„Когато всичко е лъжа, няма кой да ти повярва на истината“.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес за девети път се включи на живо във фейсбук профила си от джипката.

Умозаключението му е по повод думите на единия от организаторите на антиправителствения протест Арман Бабикян, който по-рано каза пред БНТ, че днес Борисов ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев в Евксиноград.

„Току-що разбрах за поредната лъжа на Триото, че съм в Евксиноград заедно с главния прокурор. Нито съм го чувал, нито съм го виждал. Днес има публично събиране на Прокурорската колегия“, каза Борисов, след което започна да обяснява, че всъщност се прибира към София и откъде ще мине, защото магистрала „Хемус“ още не е готова.

„Спри да лъжеш, помня как идваше да ме молиш за 3 милиона да ми правиш предизборна кампания“, коментира Борисов изявите на Арман Бабикян.

„Така че като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа. Когато всичко е лъжа, накрая няма кой да повярва на истина“, заключи премиерът.

Да, щеше да е прекрасно, хубаво е човек да почива, но ние продължаваме да работим, отсече той.

Той отбеляза, че от сутринта всеки може да проследи движението му, тъй като правителствения пиар Севделина Арнаудова цял ден излъчва изявите му в социалните мрежи.

След това Борисов рязко скочи в друга тема и започна да изброява успехи. „Видяхте газопреносната ни система, магистрала „Хемус“. От десетилетия чакано – Златни пясъци да има пречиствателна станция. Северното ни Черноморие в момента се пречиства на 100%.

Сиреч, само да се радват хората, само за младите хора да могат да ходят на почивка, за биснеса, да има магистрали, да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа !“, издекламира Борисов без да уточни, че намалението в цената на синьото гориво е благодарение на Европейската комисия, а не личен негов успех.

„Северното Черноморие се пречиства на 100%. Само да се радват хората, младите да ходят на почивка, за бизнеса да има магистрали, за индустрията да има най-евтин газ. Не може да опровергаваме всяка лъжа“, заяви премиерът.

„Ремонтират се всички участъци на „Хемус“ основно. През Ришкия проход се прибираме за София. Като стане готова магистрала Хемус няма да се налага да се ползва тази вертикала. Така че, като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа. И като всичко е лъжа, накрая няма кой да повярва и на истината. Днес от сутринта наблюдавате всички наши действия. Газопреносната система видяхте – какъв труд над 2000 души работят. По „Хемус“ работят хиляди и се чака от всички. На Златни пясъци от десетилетия се чака пречиствателна станция и то е направена за над 80 000 туристи. Цялата акватория направихме на Северното Черноморие и всичко се пречиства на 100%. Само да се радват хората,само за младите, за бизнеса, да ходят на почивка. За индустрията да има евтин газ – с 50% намалихме цената на газа!“, заяви премиерът.

„Разтревожен съм изключително от това, което МВР докладва. Добре е да има стачка, но да се препятстват другите хора да ходят на работа… никой не трябва да обяснява зашщо иска да мине. Има свобода на движението. Провокират полицаите. А ето им – да отидат пред МС и да протестират.

„Заръчал съм да се направи разчет за всички деца да има детски градини, всички работят, посочи той. Съжалявам, ако досаждам. Но птичка да бях, не мога толкова бързо да прехвръкнем“, каза премиерът.

„Има избори, който спечели… това е демокрацията. Представете си, ако ние изгубим изборите и 25 човека започнем да затваряме кръстовищата. Това ли е демокрацията“, попита Борисов.

Без никакво уточнение за какво говори, премиерът започна да се оправдава за изговорени обиди. „Ние не се обиждаме от техните обиди, нали. Пък те много обидчиви веднага, а в частен разговор може да си говори всеки, каквото иска, но аз не съм си позволил да никой обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа глупост веднага ме налютява“, коментира Борисов вероятно записите с неговия глас, в които се чува да използва ругатни по адрес на държавния глава Румен Радев.

Накрая премиерът отново се ядоса на Арман Бабикян: „Спри да лъжеш, бе, че помня как идваше и се молеше за 3.5 милиона да ми правиш предизборната кампания“, каза Борисов и веднага нареди на пиарката си: „Спри го, че ще избухна и ще ги наговоря пак !“

Източник: Епицентър.БГ

Противоотровата на лъжите на "триото" е истината. Хората виждат непрекъснато къде съм. Показваме всеки ден какво работим. Показваме на хората какво е направено и какво ще се направи. С това отговаряме на лъжите и фалшивите новини на хора, които навремето ми се молиха да ми правят кампанията. Нека всеки, който иска, да протестира. Но демократично ли е по този начин да се нарушават нечии чужди права? Редно ли е да се обиждат и да се провокират полицаи? Нека има протести, но да не се затварят кръстовища, да не се пречи на нормалния живот на хората. Догодина има избори. Който ги спечели, ще управлява. Това е демокрацията.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 29 юли 2020 г.

<