Борисов манипулира и ухажва електората си безпроблемно, защото те са си сродни душички, достойни един за друг, изповядват простички истини

ГЕРБ, а по-точно неговият лидер манипулира и ухажва електората си безпроблемно, защото те са си сродни душички, достойни един за друг, изповядват простички истини

– нещо от рода на:
мисленето е вредно;
„сила есть, ума не надо“,

всички намазват от властта, ние да не сме по-глупави;
бий, за да те уважават, бягай, за да не те бият;

книгите са за очилатковците и отличниците, ние нямаме време за губене… и т.н.

В този смисъл ББ отлично комуникира с електората си, иска го точно такъв, какъвто е, защото само така привличането е взаимно.

Ето защо единственото, което може да свали ББ от власт не е намаляването на неговия електорат, той дори расте и се възпроизвежда, а една друга част от народа ни, която някога го припозна като единствения, за който има смисъл да гласува, нищо, че е наясно с качествата и нивото на интелекта му.

И тази част от народа ни окончателно осъзна, макар и с пет години закъснение, че човекът не става, че при първата възможност дезертира от властта, когато е напечено и няма нито един завършен мандат. И няма и да има.

Съвсем друг е проблемът при БСП и нейния електорат.

За огромно съжаление, БСП, а по-скоро нейната върхушка, сиреч Позитания, не обича и не цени своя електорат дори по първосигналния начин, по който го обича и цени ББ. БСП има много да се учи от ББ на това – как се обича и цени електорат. Макар и по начина, по който го прави ББ – начин, който мен ме изпълва с обида за България.

БСП, т.е. Позитания е страшна грешница по отношение на своя електорат. Тя го използва безскрупулно, не го щади и изобщо след избори не се съобразява с него.

Мами го и го смята за в кърпа вързан. И най-лошото – съзнателно го оглупява, ощетява, окарикатурява и обезгласява.

Няма друга партия, която така жестоко да се отнася към своя електорат! Наистина не разбирам нито политическия садизъм на върхушката на БСП към електората си, нито партийния мазохизъм на електората на БСП, с който той 27 години наред позволява да бъде унижаван, лъган, продаван, предаван.

Според скромното ми лично мнение, тук нещата не могат да бъдат обяснени с конструиране на смисъл чрез нормални анализи и оценки. Тук имаме социално-психологическа патология, която вече е неличима в този електорат. Той имаше достатъчно пъти, твърде много пъти възможност да промени Позитания, но не пожела. И носи колосална отговорност за всичките беди, които върхушката на БСП, която го презира и употребява, нанесе на България.

А беди може и да нанесоха много партии, но каквато и огромна беда да си спомня, тя е свързана с някакви действия или бездействия, блокирания и саботажи, причинени й от върхушката на БСП.

Затова не ми е странно, че в тази предизборна кампания лидерът на БСП наговори толкова много и толкова страшни нелепици, че ме накара да забравя за абсурдите на Тръмп.

Проф. Николай Слатински, Фейсбук