Борисов: Може да изкарам женската част на ГЕРБ да ги наговорят от БСП, че накрая да си скубят косите помежду си

„Преди време се обявих против, че докато аз съм премиер флотили в Черно море няма да допусна. Това го казах ясно и точно. Няма да навлизам в тона на тази дама (Корнелия Нинова), защото съм джентълмен. Все пак искам да поздравя колегите от БСП, че бързо израснаха и се научиха, но нека да спрат да лъжат и подвеждат избирателите“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в централата на партията по повод пресконференцията дадена по-рано от БСП, където Корнелия Нинова го обвини, че по негово време е било разрешено навлизането на натовска флотилия в Черно море, предаде БЛИЦ и Канал 3.

„Сега дали съм врабче, дали съм гълъб, аз няма да влизам в тона на тази дама, но ако не бях джентълмен, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб“, отвърна Бойко Борисов на Корнелия Нинова, която го нарече, че е ястреб, който се опитва да се превърне във врабче.

Бойко Борисов обвини БСП, че принуждават с обидите и непристойните думи от ГЕРБ да влязат в техния режим на говорене.

„БСП използват каруцарски речник, а ние от ГЕРБ сме възпитани хора. Не може да се връщаме назад и затова предлагам на БСП да седнем и да помислим какво може да направим заедно“, призова той.

Той се закани, че може да пусни женската част от ГЕРБ, които можели да наговорят БСП.

„Много ми е мила държавата, че да пусна партията в такава вакхалия. Имам говорители, особено в женската част, които такива могат да ги наговорят, че накрая да си скубят косите помежду си. Затова отново предлагам на БСП да проведем дебат, но възпитан и коректен“, каза още Бойко Борисов.