Борисов: Може да излезем с Кралев като гимнастички и да кажем: Каквото ни правителството, такива са ни и те

„Това си е работа изцяло на Българския футболен съюз. Аз съм казал само, че с това ръководство на БФС държавата няма да има финансови взаимоотношения“.

Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод днешното заседание на Изпълкома на футболната ни централа (б.р. – стартиращ в 14 часа).

На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов.

„В който и град да отидем, ни казват – искаме стадион. Това са 15-20 милиона за всеки един от тях. Трябва ли държавата да ги даде за нещо, което обществото не приема. Чували сте ме неведнъж и два пъти, че ако БФС сложи 5-годишна програма за детско-юношеския футбол за Х милиона на година, сме готови да седнем и да разговаряме с тях“, каза Борисов.

„С това ръководство да седна говоря с Борислав Михайлов днес, да поема всичките му пасиви, не искам. Футболните хора ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще избират ли, няма ли да избират, ще подават ли оставка, няма ли да подават, това си е лично тяхно право.

Ние в това не се бъркаме. Каквото решат – ако нас ни удовлетворява като прозрачност, като чистота, подкрепа на обществото, сядаме и подпомагаме детско-юношеския футбол. Не ни вкарвайте в драмата какво ще решат футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние политиците да се отъждествяваме с победите или със загубите, и да поемаме пасивите или активите, е погрешно.

Защото, като дойдат златните момичета със златните медали, ние можем да излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем – каквото ни е правителството, такива са ни и гимнастичките. Не е правилно и би било добре и опонентите ни да се съобразяват с това“, посочи Бойко Борисов.

Източник: БЛИЦ