Борисов на инспекция с джипа: Щом ни махат с ръка и не ни псуват, значи социологията е добра

След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви по време на Мюнхенската конференция по сигурността, че страната е готова да инвестира в изграждането на трети мост на Дунав, днес той инспектира строителство на разширението на столичния околовръстен път.

Шофирайки джипа на Националната служба за охрана (НСО) той обиколи отсечката между бул. „Цариградско шосе“ и кв. „Младост“.

Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Нанков, предаде Дневник.

При всяко слизане от автомобила за обичайните си разговори с работници Борисов им напомняше за мерките за сигурност по строителните обекти. Това беше провокирано от вчерашния инцидент при изграждането на магистрала „Хемус“, при който загинаха двама души.

„Всичко са спазили по нормите за безопасност. Кофражът обаче не е издържал и така са загинали. Двама са били едни от най-добрите кофражисти на фирмата, за която са работили“, уточни Нанков, а Борисов разпореди да бъдат дадени помощи на семействата на загиналите.

Премиерът остана доволен от свършеното до момента по разширението на Околовръстното шосе на София. Той добави, че заради отчуждаването на имоти строителството се е забавило с около две години.

„Щом ни махат хората и не ни псуват, значи е добре. Социологията е добра. Просто ми е кеф да шофирам през нивите, през калта, като знам, че след няколко месеца тук ще има чакъл и мостове. Това ми е любимото“, каза още Борисов.

„Няколкостотин километра ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен”, хвали се премиерът.

През октомври миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“ ще струва близо 24 млн. лева. Изграждането на малко над 6 км от пътната артерия ще струва 142.7 млн. лв. Средствата са осигурени от държавния бюджет, а участъкът трябва да е готов до края на 2021 г.

Източници: Дневник, Блиц, Дунав мост

Видя ли багерите да работят вече съм спокоен. Много работа е отметната за един месец. В участъка на Околовръстния път на София между "Младост" и "Цариградско шосе" има огромни задръствания заради малкия брой ленти за движение. Когато всичко стане готово, освен че ще се отпуши движението, но и около пътя ще започнат да се строят много жилищни комплекси.По време на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов ми докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. В същото време и язовирът се пълни много добре.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 16 февруари 2020 г.

<