Борисов: Направили сме за майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП

„За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват – САЩ и всичките 9 балкански държави.

България води една действително балансирана политика – на мир, на сътрудничество.

Благодаря на колегите, мисля, че е едно добро учение, в екипите участват от всички държави, което показва много добра координация“. Това каза премиерът Бойко Борисов на учебния полигон „Ново село“ край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение „Тракийския меч 2018“, предаде Канал 3.

„Пази боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък“, добави той.

„За съжаление миналата година им бяхме дали пари за казармата в Црънча, но какво проектираха, какво направиха, накрая върнаха парите в бюджета. Така че новото формирование, ако стане бързо, парите директно ще ги дадем на тях да си направят една казарма, каквато сме им обещали. Обещали сме им казарма, а казарма няма – това трябва да се поправи“, категоричен беше Борисов. „Парламентът има думата, когато предложи, ще има съвет при Каракачанов“, каза още премиерът.

„Поздравявам всички момчета, ръководството, мисля, че останахме доволни от начина, по който са тренирани и най-важното е, че нямаме никакви произшествия при такива учения. Което сме поели като ангажимент, се прави“, обясни Борисов.

„Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира“, заяви премиерът по повод протестите срещу Валери Симеонов.

Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП, заяви Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

„В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави. Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни“, коментира Борисов. Във връзка с протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов, премиерът заяви, че в рамките на демокрацията не може да каже на никой да не протестира. „Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора“, каза още Бойко Борисов.

Източник: Канал 3, Фокус, Епицентър.бг