Борисов нареди на Вълчев: Намерете работа на Маргаритка, майка ми беше същата ревла

Запознах се с Маргаритка, която е учителка на директорката.

Тя ме развълнува като се разплака, защото искала да работи в това училище.

Пенсионирала се е като преподавател по БЕЛ и по Руски език. Дал съм задача на министъра на образованието и на директорката да ѝ намерят място.

Това заяви премиерът Бойко Боросов от трибуната на ремонтираното училище в град Бяла. Заедно с него бе и министърът на образованието Красимир Вълчев и депутатът от ГРЕБ Пламен Нунев, предаде новини.бг.

Премиерът заяви, че в Русе има 4 основно ремонтирани училища.“ За спортната зала половината пари ще ги намери правителството, а другата половина ще са от общината, за да спортуват децата и да расте здраво поколение“, отсече той.

Минути преди да се качи на трибуната, те разгледаха сградата на СУ „П. Волов“ и ремонтните дейности в нея.

С питка и шарена сол, както повелява старата българска традиция, бяха посрещнати гостите.

Борисов се разходи из публиката, която го посрещна с бурни ръкопляскания. Сред нея бяха ученици на СУ „П. Волов“ и много пенсионери. Премиерът се зарадва на децата, изкоментира брадата на едно от момчетата и прическите на момичетата. Там премиерът се запозна й с пенсионираната учителка Маргаритка, коята се разплака и сподели, че от 33 години чака новото училище и е правила три първи копки на църквата в града. „Аз съм живата история на този град“, сподели жената през сълзи. „Майка ми беше същата ревла“, сподели премиерът на учителката и добави, че ѝ тя е реагирала така емоционално на събитията.

Пред всички насъбрали се, Бойко Борисов благодаря на отчетата и напомни, че без Господ нищо не може да се направи.

Източник: Petel.bg