Борисов: Народа ще го разболеете, ще препълните болниците, ще хвърлите ваксините, хората ще затворят бизнесите

Ивинявам се. Вчера си изпуснах нервите.

Това коментира Бойко Борисов във видео, публикувано във фейсбук.

След дъжд качулка. Това негово „извинение“ идва на фона на недоволство от страна на политици и общественици. По-рано днес Методи Лалов от „Демократична България“ съобщи, че е сезирал прокуратурата по повод обидите, изречени от Борисов, предаде frognews.bg.

Експремиерът не пропусна да направи коментар и на консултациите между „Има такъв народ“ и парламентарно представените партии, без ГЕРБ, за съставяне на правителство. Борисов се тупна в гърдите – бил водил много преговори с коалиционни партньори, но „такова низко шоу като това“ не бил виждал.

„Кадрите на ДПС са назначени навсякъде, а днеска с ИТН се правят, че не се познават, и си подават само реплики. Аз се чудя Христо Иванов как се чувства с всичките тези хора в една кошница – Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Карадайъ, и Мая Манолова. Тези хора били нови сега. Сега на тях им е забавно, но хората после ще страдат“, загрижил се бившият министър-председател.

Бойко Борисов нападна и служебният министър на финансите Асен Василев, който по-рано днес по националната телевизия обави, че в Бюджет 2021 имаме около 2 млрд. лв. приходи, предвидени до края на годината.

„Днеска Асен Василев казва, че ще съберат около 2 милиарда повече приходи. Абе колега, ако ти си ми финансов министър, ще трябва да ми покажеш как ще ги събереш. Заради COVID удължихме събирането на данъци до 30 юни – приходите от данъци дойдоха през юни. Ти ги отчиташ като твой приход, а това са приходи от миналата година“, приписа си заслуги Борисов.

„Ние на служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме, щото после всички ще се измъкнат от отговорност. По-високите приходи се дължат на покачването на цените на енергоносителите. Асене, дай да обясним на хората – когато са се вдигнали цените на природния газ, нормално да има повече събираемост“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той продължи със заплахи:

„Сега ви залъгват с два милиарда приходи, но сме на последното място по ваксинация. Дори сърбите са с 50%, а в ЕС – средно е 40%. Народа ще го разболеете, ще препълните болниците, ще хвърлите ваксините, хората ще затворят бизнесите. Фитч вчера са ти го написали, Асене – като се затворят бизнесите, нищо от планираните приходи няма да дойде без ваксини. ЕС ще те оставят 1-2 години заради Ковида, и след това ще дойдем ние.“

Източник: Petel.bg