Борисов не спази обещанието си да нахрани европейските лидери с палмово масло и да видят как се хранят българите

Мина еуфорията, прибра се червеният килим.

Време е за спокоен и обективен анализ.

Положително е, че имаше среща, макар че Испания не участваше. Къде е конкретният резултат обаче? Това запита лидерът на БСП в ефира на bTV.

„По тема Западни Балкани имаше много големи очаквания за конкретика. Дори след 2025 г. да се каже че започваме път, нищо конкретно няма. Имаме декларация с пожелания, нищо повече. Макрон каза, че първо трябва да се реформираме ние в ЕС, после ще мислим за вас“, заяви тя.

„Относно кохезията – политика и средства към изоставащите държави – България е в тази група. Нито дума нямаше за това, че въпреки че кохезията е приоритет, с 5% ни се намаляват средствата за кохезията. Същото е и със селскостопанската политика – намаляват се средставата там. Франция, като стане това, е готова да протестира и да се вдигне бунт, нашето правителство нищо не прави“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП изтъкна още, че Бойко Борисов не е спазил обещанието си да нахрани европейските лидери с палмово масло и да видят как се хранят българите. Вместо да научат за двойния стандарт, имало много добре подготвено меню.

„Конкурентноспособността уж е най-важния сектор. Знаем, че не сме конкурентноспособни на другите западни държави. Е, точно тук ни удариха – с транспорта. Поставихме като въпрос интереса си. Не вярвам, че избраното от премиера е пътят за решаването му“, добави Нинова.

Запитана за генералния й извод от тази среща, тя заяви: „Начало, но без резултат“.

Източник: БЛИЦ