Борисов: Не ми разваляйте настроението с Корнелия Нинова, да покаже какво е съградила! Ние градим всеки ден!

„Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

„Не ги гледам и не ги слушам“, каза премиерът по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го нарече страхливец. Запитан дали ще отговори на въпроса, поставен от Нинова относно това дали е знаел за обществените поръчки във ВМА, Борисов посочи, че има органи, които се занимават с това.

„Тя (Нинова) може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже. Аз епитети не употребявам“, каза Борисов.

„Не съм знаел за одитния доклад, ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев. От къде да го знам аз това. Нито ми е оставяно като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. Ние като морален жест му приехме оставката. (на Николай Петров – бел. ред.) В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите „дебили“.

По повод изказването на премиера, че в парламента продължават да стоят хора, които наричат българите дебили, журналист репликира Борисов, че той пък е нарекъл българите прости. Министър-председателят заяви, че това е „една лъжлива новина“. Той обясни, че на подобно на днешното мероприятие, хората са го попитали защо, когато Борисов говори, те всичко разбират и виждат, а другите не разбират. Тогава премиерът е отговорил – „в кавички, понеже всички сме прости , те са умните, което е огромна разлика“.

В отговор на въпрос как ще коментира и за „лошия човешки материал“, Борисов заяви на журналиста, че ще го осъди за това, ако не му даде доказателство, че е казал думата „лош“. „Не е вярно, има звуков файл, който сме ви го предоставили, къде думата „лош“ съм казал и защо продължавате това да говорите. Защо ми слагате думи, които не съм казал“, допълни той.

Източник: Епицентър.бг