Борисов: Не може Камерън и Орбан да се впечатляват от оградата, а тука да се тричаме вътрешно!

Министър-председателят заръча на вицепремиера Валери Симеонов да заведе парламентарните групи да видят какво е изградено на границата

Президентът Макрон август месец ще е в България и казва:

„След като Камерън, Орбан идват и са толкова впечатлени, искам да дойда и аз да го разгледам, да видя как България се справя. Никой друг така добре не се справя”. А ние, българите, продължаваме да си създаваме всеки ден напрежение.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание днес, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирана от Епицентър.бг.

„Тази българска поговорка за казана – където само при българския казан в ада няма пазач… Във вчерашния ден президентът на Франция казва:

„България най-добре пази границите“. Президентът на Германия, канцлерът на Германия казват: „България най-добре пази границите“. Европейският комисар казва: „България най-добре пази границите“. И в същото време…“, продължава премиерът.

„Аз моля вицепремиера Симеонов да организира една подобна среща, да я видят колегите депутати, да спрем да се тричаме вътрешно в България. При положение, че обикновено отвън идва натискът с лошите коментари, само във вчерашния ден всички отговорни институции и важни хора в Европа са ни дали отлична оценка. Защо трябва да си го причиняваме?“, недоумява Борисов.