Борисов: Не само Тръмп, но и ние правим всичко, което е добро за България

„Той каза, че всичко, което е добро за Америка, трябва да се прави. Но и ние сме казали подобно нещо – което е добро за България, първо него ще направим, а после ще се съобразяваме с другите страни“.

Това заяви премиерът в оставка по повод изявлението на Доналд Тръмп, цитиран от БЛИЦ.

Той е на посещение в Приморско за подписването на договор между министър Василева и кмета Димитър Германов за воден проект, който предвижда разширение и модернизация на пречиствателната станция в града – 22 млн. е финансовата рамка на проекта.

„Важно е да имаме чисто Черно море. А не хората да идват на почивка и да се връщат с инфекции. Затова и избягаха в Гърция, но сега вече няма да е така“, коментира Бойко Борисов.

Той се похвали, че преди изграждането на пречиствателната станция сме имали хиляди тонове непочистени води, които са се вливали директно в морето. Това е довело до негативна реклама на българското черноморие и е нанесло щети на туризма, но по неговите думи повече нямало да е така.

Борисов уточни, че ще бъдат инвестирани 22,27 млн. лв. в реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция, която обслужва Приморско и Китен.

„Това ще доведе не само до по-чиста вода, която се излиза в морето, но и до по-чист въздух и начин на живот. Когато фактите говорят и боговете мълчат“, допълни той.