Борисов: Ние предлагаме 100% надеждна охрана границите на ЕС, както е в Щатите

Премиерът Бойко Борисов благодари на унгарския си колега Виктор Орбан за подкрепата му относно споразумението между България и Турция.

„Що се отнася за Шенген, на всички е ясно, че България вече е най-добрата граница за Европейския съюз (ЕС) и сме изпълнили всички критерии.

Малко сме премиерите, които като се видим, се усмихваме и се радваме. Това, което се случва по време на изборите в Европа е заради мигрантската криза. В много държави се тресе политическата класа от въпроса как да се реши този проблеми.

А догодина са и изборите за европарламент и споровете предстоят. Ние предлагаме 100% надеждна охрана границите на ЕС, както е в Щатите, Канада и Австралия. Трябва да има пунктове и където се налага ще се ползват сини карти, но не и неконтролируемо влизане“, каза Борисов и заяви, че внимателно ще бъде разгледано предложение на Виктор Орбан в ЕС, след като се представи от Валентин Радев на вътрешните министри на съюза по време на европредседателството ни.

„Темата със Западните Балкани също е ключова и ние нямаме никакви различия по въпроса. Тя е много важна за всички икономически връзки“, каза българският министър-председател.

Източник: Епицентър.бг