Борисов: Нинова и Йончева са жалки женици

„Сега ще ме слушате, без да ми задавате глупави въпроси! Извинявам се, че говоря за тези женици! Те са жалки“.

Това каза премиерът Бойко Борисов по адрес на журналистите в студиото на Нова телевизия, както и на Корнелия Нинова и Елена Йончева.

„Нямам нов имот и нова къща в Банкя. Живял съм, живея и ще умра в къщата в Банкя“, заяви той. Според него Европа е най-доброто място за живеене. „Симпатизирам на Ангел Джамбазки като политик, който е извън ГЕРБ“, каза премиерът. „Срамувам се от нещата, които направихме в ГЕРБ през последния месец, визирам скандалите, в които попаднахме. Вярвам, че сме си взели поука“, добави той.

Попитан колко трябва да е минималната заплата, той каза, че парите винаги не стигат. За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

„Станишев е много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа“, добави той.

Борисов коментира и къщата в неговия имот, за която Елена Йончева спомена преди ден, че не е декларирана: „Там беше зайчарник, това е пристройка, построих я като си дойдоха децата, обясни Борисов. Когато БСП беше на власт, изпратиха проверки, ръчкаха пода да намерят махагон – а то – чам, най-евтиния материал! Проверяваха улуците, били медни, а те са каквито са били, откакто е построена къщата“, продължи Борисов.

„Падението на тези женици е голямо“, каза Борисов по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова и на водача на евролистата Елена Йончева.

Тази партия, която е отнемала на хората имотите, те ли ще искат справедливост сега, атакува социалистите с техния предизборен слоган Борисов. Според него когато семейството му дошло в Банкя, там нямало къщи – пасели крави.

Бойко Борисов обясни кои са роднините му и в какви отношения е с тях по повод на атаките на БСП, че има къща в Барселона на името на подставено лице: „Аз в Барселона съм бил веднъж, спомням си че кметицата беше жена“, каза Борисов. И изреди атаките към себе си – първо, че имал имот в Лос Анджелис и дъщеря му карала „Бугати“ с 300 км/ч, а тя била бременна. Друг компромат бил – в ефира на Нова телевизия, че имал остров в Гърция. Водещият Виктор Николаев се опита да възрази, че медията никога не е твърдяла такова нещо. Борисов контрира: „Защо мислите, че като споменете политик в такава информация, била и с въпросителна, му правите услуга?!“

Източници: dnes.dir.bg, „Епицентър“