Борисов: Нормално е да омръзнем. Като своя жена е, виждаш по-русо, а после си викаш „По-добро няма“

Нормално е да омръзнем.

Но това е като своя жена или свой мъж – омръзне ти за момент, но после си викаш „По-добро от това няма“.

Може нещо за момент да ти се види по-русо, по-хубаво. Но след това? Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш.

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за продължителността за управлението на ГЕРБ в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия, цитиран от „Монитор“.

Борисов заяви, че целта на ГЕРБ е на предстоящите избори „да докажем, че сме най-добрите“.

Преди това коментира и темите, свързани със строителството на важни инфраструктурни проекти:

Ремонт вкъщи правите ли? Има ли случаи да сте недоволна? Предполага се, че този майстор вие лично сте си го избрали, не с конкурс. Предполага се, че му плащате колкото иска, е това е български майстор. Накрая отивам и той вместо така фугата, я е направил ей така фугата. И аз го питам „Защо бе майсторе?“, разказа премиерът.

„Когато станах кмет, вие идвахте на работа по един коларски път в Нова телевизия. По Южната дъга бяха едни платна, къде беше Северната тангента, къде беше Западната“, коментира Борисов и добави:

„Сега да спра един месец от Младост до „Тракия“, защото са избори. Хайде довечера да отидем заедно към 17-18 ч. да видим какво става край Горубляне. Аз всичко правя със сърце и душа.“

Той похвали още старта на дейностите по пътя към Ботевград, както и тунел „Железница“ на магистрала „Струма“.

„Аз съм поел ангажимент да я докарам от двете страни на Кресна. И до края на другата година ще я докарам“

Той апелира зелените организации да се съберат за отворен дебат, за да обсъдят как да направят магистрала „Струма“.

„Дали да не направим по-добре това, което ние предлагаме – през Кресна или това, което те продължават пред Брюксел да ни топят – да искат да качат планината и да я оскъпят с милиарди“, коментира министър-председателят.

И обясни, че тези средства може да се ползват по целесъобразно за магистрала „Хемус“.

„Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?”. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата за номинацията на Иван Гешев, който остана единствен кандидат за поста на обвинител номер 1 на републиката. Министър-председателят бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Премиерът коментира и блокадата на Орлов мост, която организираха протестиращи срещу Гешев още в четвъртък сутринта. Движението на възловото кръстовище беше възстановено почти денонощие по-късно. „Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

„Това е най-евтината ни кампания. Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на „Здравей, България”.

Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов категорично отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж.

Източник: „Монитор