Борисов: Няма да има милост за никого! Ние можем и ни избраха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост

Ключовата дума е справедливост.

Тя е важна, защото хората ни гледат.

Това, което е позволено на другите, в БСП този, който купува гласове в Асеновград, става член на Изпълнителното бюро. За Цветанов – можехме да извадим тази точка от дневния ред… Мен ме боли най-много, заяви Бойко Борисов пред делегатите на Националното събрание на ГЕРБ, което приключи преди минути, пише Бургас 24.

„Предишния път ви говорих за сини и червени лампички. Не ме разбраха тези с къщите за гости, не ме разбраха и други, не ме разбраха и тези в Пловдив… Няма да има милост за никого, защото партията няма да съществува. Ние можем и ни избраха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост. Сега трябва да сме същите. Не искам да сменяте походката, когато сте във властта, трябва да сме близо до хората“, подчерта Борисов. Той коментира и успешното председателство на България на Съвета на ЕС.

„Ние бяхме фокус, защото избрахме най-трудната задача. На Балканите бяхме място на раздори. За пръв път променихме осите и София в тях влезе с важна задача. Ако Гърция или Македония бъдат председателстващи догодина, това си е един минисъвет… Затова, Кате (бел. ред. Екатерина Захариева), така реагира моят приятел Ивица. Защото винаги оста е била Атина – Белград и България никога не е чувала и участвала в тези процеси.

„Той ми е добър приятел. Но ги е яд малко. На Балканите завистта винаги е била ясно изразено качество. Но ние ще работим за нашите братя сърби, ще помагаме. Не ти дадох да реагираме силно, защото разбирам колко ги боли сърбите за Косово, разбирам ги, обичам ги. Но в същото време, така или иначе, ако не се разберат с Косово, няма перспектива за региона, не само за тях. Колкото и да е болезнено, там трябва да се вземе окончателно решение“, категоричен бе той.

С Григор Димитров си говорих. Казва ми: “Ходих си до Хасково. Толкова промени има в тая държава. В частта на направеното ние нямаме конкуренция. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че ще направиш “Витошка“ пешеходна, че ще направиш естакади из София, че по “Струма“ ще ходят на море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Това вече в факт“, изреди успехите на управленията си Борисов.

„Митко за 3 часа отива на плаж, ще си хванеш плажа, няма да се ядосваш. Пътят за Поморие върви ли? Смятам да дойда един път през август да го видя“, полушеговито се обърна премиерът към кмета на Бургас Димитър Николов.

Източник: Petel.bg