Борисов: Няма да подам оставка, дори и ГЕРБ да загуби евроизборите

Бойко Борисов ще реже „до живо месо“ – всички, които са засегнати от скандалите, ще бъдат отстранени.

Няма да подава оставка, дори и ГЕРБ да загуби евроизборите защото другите са маскари!

Иска да изкара мандата си докрай, след това ще се оттегли и ще преотстъпи партията на младите.

Няма да се кандидатира за президент.

Цветанов не може да бъде лице на ГЕРБ, но съдбата му все пак зависи от резултата от вота.

ГЕРБ се клати сама. Проблемът е ГЕРБ – това, което ние сами си правим!

Не съм уморен, искам да видя „Хемус“ докрай.

Знам какво е да си паднал от власт. Български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен.

Това са основните изводи от интервюто на министър-председателя тази вечер пред Панорама.

Яд ме е и ме е срам

„Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента. Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани.

„Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. Тези, които са злоупотребили, ще им се търси отговорност. Аз нито веднъж не отидох на гости на някой мой министър, колега или кмет. Ако бях отишъл, сигурно щях да взема мерки много по-рано. Мога да ви уверя, че докрай ще се направи всичко, за да се възстанови справедливостта. Това се прави в момента. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал. Аз съм се родил и живея в дома си в Банкя и там ще си умра. За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея. Единственият изход от ситуацията е справедливост. Виновните ще се отказват ли от къщи и апартаменти, не знам“, подчерта премиерът.

Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека – няма да го бъде!

„Другите, които са били на власт са взимали огромни сгради с асансьори. Нашите опоненти също имат къщи за гости. Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека, няма да го бъде. Ние ги знаем, че другите са маскари. Всички национални катастрофи стават, когато БСП (БКП) управляват. Нашите избиратели искат ние да сме чисти“, коментира той.
„ГЕРБ трябва да съществува, само ако е чиста дясноцентристка партия и така ще си остане. Аз съм си дете от народа. Много брутално ще действам. Нека да минат изборите, за да не ги разстройвам“, категоричен бе Борисов.

Не приемам, че това е диагноза за цялата власт.

„Не приемам, че това е диагноза за цялата власт. При мен единия си направил апартамент с асансьор, други са вземали сгради с много асансьори – това са всичките, които са приватизирали. Манолев с къща за гости, на нашите опоненти – три къщи за гости, но това сякаш не е нищо.“, посочи Борисов.

„Аз съм създал ГЕРБ, СДС подцениха силата на комунистите, а те ги заличиха, затова ГЕРБ дойде естествено.

Всичко хубаво, което се е случило на България, сме го направили ние

Всичко хубаво, което се е случило на България, сме го направили ние, те не могат да го боядисат това, което сме построили, и сега да ни сложат етикет, това няма да го бъде. При нас една къща, при другите три къщи, при нас един асансьор, при другите къщи с асансьори, не ме интересува, ние ги знаем, че другите са маскари, всички национални катастрофи стават, когато управляват БСП и БКП“, отсече премиерът.

Аз съм създал ГЕРБ, мога да си позволя толкова оставки, колкото трябва

Той обясни, че избиратели на ГЕРБ искат те да бъдат чисти.

„Мога да си позволя толкова оставки, колкото трябва, аз съм напрвил ГЕРБ и той досега работеше както трябва. Аз съм дете на народа, нито съм станал по-богат, нито ще стана по-богат, много брутално ще действам, нека да минат изборите, да не ги разстройвам“, коментира премиерът действията си спрямо хората от партията, които са сгафили.

Цветанов сложи лъжицата катран в кацата с мед  и заличи всичко добро, което е направил

„Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: „Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед, а той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил“, сподели премиерът по повод скандала с апартамента на Цветан Цветанов.

„Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе. Моята къщичка аз си я почиствам и всички ще са наказани“, добави той.

Има един ден в годината, той се казва прошка, той сега е 26 май,

Има един ден в годината, той се казва прошка, той сега е 26 май, ще видим дали нашите избиратели ще ни простят. Голяма щета ни се нанесе, мога едни час обект по обект направено- опери, театри, магситрали, всеки един е минал през главата ми.“ Така премиерът обясни, че ще прецени как ще процедира с Цветанов, след като се видят резултатите от изборите.

Борисов посочи, че опонентите не го интересуват, той иска да прочисти своята къща.

Прокуратурата не разследва Порожанов, но бухалката ще се стовари върху всички

По отношение оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, премиерът посочи, че прокуратурата не го разследва, а  проверява всички сделки до една, и всеки ще си понесе своята отговорност.

„Ако използвам средствата на опозицията – бухалката да се стовари, ще кажа браво, точно така се прави- безкомпромисно за всички“, отсече Борисов.

Той призна, че знае какви проверки прави МВР на някои от неговите кметове.“ Няма да си отидем като маскари, направили сме много, като се махнат гадните неща, ще остане, това което сме напрвили като добро, обяви още Борисов.

ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем

„ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт“, смята министър-председателят.

От другата страна няма нищо. Вижте как се биха за една листа, ами, ако трябва да правят правителство?, каза за социалистите Борисов. И продължи: „Те не са ни проблем, проблем ми е мойта партия, ние да си подредим нашата къщичка!“

И отново подчерта: „Ще действам брутално! Край! По тази тема друг отговор няма!“

Няма да се откажа, ако загубим изборите. Другите са маскари!

Няма да се откажа, ако загубим изборите, стана ясно от думите на Борисов. Той допълни, че от другата страна няма нищо. „Изпоядоха се заради една листа. Те там се ненавиждат“.

„Не могат да боядисат това, което сме построили. И изведнъж да ми сложат етикет за няколко души, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, колко пъти идват на власт. Винаги стават катастрофи, когато идват БСП или БКП на власт“, коментира министър-председателят по адрес на БСП.

„За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които те са направили“, обобщи той.

„Няма да хвърля кърпата, ако получим жълт картон. Защото отсреща няма нищо. Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. Чеверме социалистите се ненавиждат“, каза Борисов.

И за Румен Радев изкараха имоти.

„И за Румен Радев изкараха имоти. И там имаше общински жилища, но аз не давам да се коментира това. Не му отива да говори, че ще излизат тепърва скандали за офшорни сметки и т.н.

„И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш“, каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев.

Никога не съм искал да ставам президент

„Най-голямата глупост е да се приказва, че искам да стана президент, аз никога не съм искал да стана президент, не ми е минавало през главата и не съм искал да стана президент. Той откъде разбра, че искам да ставам президент“, каза по адрес на социолога Андрей Райчев премиерът.

И припомни, че ако е искал да е станал президент, когато е бил главен секретар. Тогава имах огромен рейтинг според неговата агенция – „Галъп“. Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията“, отсече той.

В момента се взимат решенията за завода на „Фолксваген

„В момента се взимат решенията за завода на „Фолксваген“. Ще се проведе последна среща в България и тогава ще ви отговоря. Да бъдем търпеливи. Нека да изчакаме две седмици“, призова той.

„Българският казан няма охрана в ада. Българите сами се теглим към дъното“, каза премиерът.

Опасността от мигрантите важи с пълна сила в момента. Някога българите ще си спомнят, че по мое време е имало нулева миграция“, допълни Борисов.

Когато има напрежение между институциите, се затварят училища и факултети. Ние направихме точно обратното“, заяви министър-председателят по повод решението държавата да подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. „Колко самолета се нарязаха? Продадоха се за по 40-50 хиляди лева. Говорим и за Миг-23 и за други самолети, с които сега се бият в Сирия. Обвинявам тези, които се правят сега на светци“, отсече премиерът.

Диктатура в България?

Всеки може да излезе да ме напсува и го правят – от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара“, каза Борисов по повод на критиките на опозицията, че в страната има диктатура.

Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата“, каза той.

Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия“, увери министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия. „Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка – по „Струма“, по „Хемус“, по „Тракия“, после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил“, ядоса се Борисов.

Контрабандата сега е 5 процента, като дойдохме беше над 35. Колко олигарси са в ареста“, напомни министър-председателят.

Не съм умрен

„Просто искам да видя и „Хемус“ и затова съм я направил необратима.“ Така отговори Борисов на въпроса дали се чувства уморен.

Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя, уточни той. И добави: „Аз съм такъв – винаги за мен последно.“

„Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България“, подчерта Борисов. „С президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим.“

Знам какво е да си паднал от власт

„Аз се запознах с Тодор Живков, когато падна от власт. Цялата партия БСП, които му целуваха краката, се бяха изпокрили и не смееха да отидат там. После имах възможност да гледам възхода и падането на Царя. Накрая неможа и един общински съветник да вкара в София, в град, където 1 милион души го посрещнаха на „Орлов мост“. Затова толкова ме е яд на моите съпартийци – защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, направил е много, но не можем да кажем, че това е ГЕРБ“, обясни той.

„За разлика от другите, аз знам изхода. Раждаш се, растеш и накрая умираш. Но няма да дам да си отидем като маскари. Имаме сила, потенциал, грамотни хора. Изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора“, каза философски премиерът.

И продължи: „Аз знам истината – български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече – на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе – не само не е одобрен, но и убити има.

Няма да допусна да си отидем като маскари

Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията.“

Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора“, разкри Борисов.

Запитан кой клати властта – Америка, Русия или някой по-силен от него, Борисов каза: „Не, само ГЕРБ! Проблемът ми е ГЕРБ, това, което ние сами си правим!

Източник: Епицентър.бг