Борисов: Омаскариха ме! Много ме е яд като пишат идиотщини и глупости, ама… Няма да ме спрат

По време на инспекцията на магистралата към Сърбия премиерът Бойко Борисов неочаквано срещна свой съгражданин от Банкя.

Оказа се, че строителният работник е бил ученик на майката на премиера, а къщите им били съвсем на близо, пише Блиц.

„Нашите бяха колибки. Аз като казвам, че до 22 години спяхме с кака в една стая. Две стаи имахме. Сега като пишат идиотщини и глупости много ме е яд, ама… Няма да ме спрат“, заяви Борисов.

„И като кажат „къщата на Борисов в Барселона“. Абе аз къща нямам, те – къща. Омаскариха си ме и край. Ето такава е ситуацията“, оплаква се той пред министрите Томислав Дончев, Николай Нанков и Владислав Горанов.

„То и в учебника за компромати така пише. Подбираш истини“, посочи той. „Не е все едно дали са ти откраднали шубата и мръзнеш през зимата или си откраднал и имаш две шуби“, даде пример той.

Борисов засегна и темата с преговорите за бюджета на ЕС: „За това спорихме и оня ден с Курц (Себастиян Курц). Ето сега тук има работници от Австрия. Така се случва кохезията. Тия пари се въртят навсякъде. Така се случва изравняването“.

„Ние искаме амбициозен бюджет“, допълни премиерът.

Финансовият министър Владислав Горанов пък обясни: „Фич“ казват, ще ви вдигнем рейтинга, ако влезете (в чакалнята за Еврозоната), ще ви свалим рейтинга, ако не влезете“. В общи линии това е“.

„Това трябва да го изведете като водещо изречение. Ако по някаква причина не се случи поради натиска вътре, който ни се оказва от ретроградните сили, не да кажат – „намалиха им рейтинга“. България сега с всички критерии върви добре и това се оценява добре. Това (неприемането) ще се счита слабост“, изтъкна министър-председателят.