Борисов: От снощи досега папата все кисело мляко яде. Дайте да се радваме!

„Защо искат да опорочат такова силно политическо посещение?

Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?“, коментира премиерът Бойко Борисов по повод някои негативни реакции срещу визитата и посланията на папа Франциск у нас.

„Едва ли не папата дошъл да ни докара мигранти, няма такова нещо. Той (папата) се наведе и целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен. От снощи досега папата все кисело мляко яде. Дайте да се радваме,“ каза премиерът по повод критични коментари за визитата на папа Франциск в България.

Премиерът обеща на жителите на кв. „Кършияка“ в Пловдив, че теренът на ул. „Кап. Дрангов“ ще остане зелена площ.

Разпоредил съм на кмета Иван Тотев и на областния управител Здравко Димитров да не се поддават и паркът да си остане, каза Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на Областната администрация.

Той беше на място заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Като кмет на София имах няколко подобни случая с частни зелени площи, но съм ги решавал в полза на хората, каза още Борисов.

„В плана на Пловдив това е озеленено. Остава парк, така че, който иска да купи парк това са хубави частни паркове. Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено!“, заяви премиерът.

Той възложи на държавните и общински органи да решат проблема с терена, който е от 16 дка и е закупен от физическо лице с намерението да го застрои.

Жителите от квартала трети месец протестират с искане тази площ да си остане парк.

Източник: Епицентър.бг, БТА