Борисов: Пенсионерите да престанат да хвърлят пари на измамниците. Гледам я онази баба с галоште, хвърли хиляди левове през балкона

МВР полага огромни усилия, докато стигне до резултата. Не трябва след това с лека ръка да им се намаляват присъдите. Присъдите трябва да се излежават.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който бе гост на предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Разговорът в студиото започна с темата с отвличането на Адриан и признанието на неговия баща, че премиерът го е поканил в дома си в Бояна след отвличането на сина си.

Престъпниците също има шпионаж, това са подготвени хора, не гледат само филми, посочи Борисов.

За новата група за отвличания Борисов също нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита „сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали „с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.

Министър-председателят бе запитан за протеста на полицаите, които настояват за 15% увеличение на заплатите. В отговор той обърна внимание, че ДАНС, специализираната прокуратура и много съдилища са получили нови сгради. 300 милиона били дадени за нова противопожарна техника.

Знаете, колко много ги обичам полицаите и пожарникарите, но каква беше техниката преди. Изгаряхме и се мажехме с дефламол, разказа премиерът.

Пенсионерите да престанат да хвърлят пари на измамниците, призова премиерът. Гледам я онази баба с галоште, хвърли хиляди левове през балкона, посочи той.

Източник: Епицентър.бг