Борисов: Пиша книга с всички лъжи на БСП. Радев и Нинова да дадат един списък и да приключваме драмата

„Най-лесното е г-жа Нинова и г-н Радев да дадат един списък и да се приключи тази драма и да поемат отговорност. Пръв ще изляза да ги поздравя. Номинирах г-н Радев за политик на годината, защото си победи човека, поздравих го“.

Това заяви в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод съставянето на нов кабинет, предаде Информационна Агенция „Фокус“.

Бойко Борисов каза, че пишел книга с всички лъжи на БСП.

„Пиша си на книга вече всички лъжи на БСП и това, което са говорили. Ще им го напомня, в момента, в който започнат да не го изпълняват. Да видя как тя ще спре Ангела Меркел или как ще отиде да бъде смелата в ЕС, като 80% от икономиката е на еврофондовете“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че няма да участва в нов кабинет с мандата на Реформаторите, като им каза те и Патриотичният фронт да го съставят и да носят отговорност за него.

„Реформаторският блок сега да си излъчат премиер и министри, Патриотичният фронт ако искат да влязат с министри и да носят политическа отговорност за тези неща, които искат да ги подкрепяме и са в програмата могат да разчитат на нас“, отговори премиерът в оставка.

Той обясни, че пенсиите са вдигнати оптимално и повече не може да се вдигнат, както искат от Патриотичния фронт. Според него вдигането на пенсиите сега, ще счупи пенсионната система.

„Този пенсионен модел, в който участваха синдикати, работодатели, специалисти, НОИ и кой ли не, се разбрахме тогава, че това е единствено възможния вариант да не се счупи системата“, обясни Бойко Борисов.