Борисов: По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада … рейтингът

Днес, 13 юни 2019 г. премиерът Бойко Борисов отбеляза своя 60-и юбилей.

През последните 18 години той е във властта – главен секретар на МВР, кмет на София, лидер на ГЕРБ, три пъти министър-председател.

За това време той е политикът, говорил най-много пред хората. „Стандарт“ с усмивка подбра 60 от неговите крилати фрази.

1. Българската политика е лайно в целофан

2. Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни.

3. На малко прасе и нов началник никога не се радвам.

4. За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?

5.Живков и царя са ми като два университета. В една тема и двамата бяха много единни, че България и държавата са над всичко.

6. За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам.

7. Пари си имах още в „Ипон“ като бях. Предостатъчни са ми.

8. От царя научих много неща. Като започна от най-елементарните, като отидеш някъде, не трябва да покажеш, че си гладен.

9. 20-30 търтеи тормозят държавата. Каквато и да е цената, ще я платя и тези хора ще ги вкарам в затвора.

10. До човека – камера, само това решава докрай въпроса с контрабандата.

11. Ако не ме бяха изгонили като главен секретар, още щях да си марширувам по плаца.

12. Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена.

13. Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: „Снегът пак ги изненада”, ще бъда много ядосан”

14. По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада … рейтингът

15. Оставих на София блажна пица с шунка. Докато пицата на държавата е продънена и дори без маслинка.

16. На празници седя сам като куче горе в “Бояна” и гледам футбол.

17. Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм.

18. До 2016 г. ще режа ленти и ще правя първи копки на обекти. След това може и да ми омръзне.

19. Дянков е моето слънчице сега – ако намери пари и за всичките реформи…

20. И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа…

21. Анна-Мария Борисова я намерих на един разклон. Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли. Има тежък характер, трудно комуникативна, такъв човек ми трябва.

22. Чуя ли “Конгретюлейшън, Борисов”, и спирам да слушам.

23. Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говорих имаше двама-трима души в залата (б.р. пленарната зала на парламента). Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма – ядат кюфтаци!

24. Аз предлагам, докато не дойде Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момченце.

25. Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението.

26. Аз влязох в избори с 90% рейтинг. Да не кажа, че ако бях вързал магаре за депутат – те щяха да го изберат.

27. Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

28. Дадох куче на Доган, а то му изяде пауните.

29. В ада около българския казан не слагат дяволи, защото сами се теглим надолу.

30. Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив.

31. Идвам, виждам и давам още пари!

32. Нас всички ни хвалят и ни благославят, че сме поставили акцента върху Западните Балкани. От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва казват колко добре сме се справили.

33. Патриархът с мюфтията, докато седят заедно и могат да си говорят, можем да сме спокойни за етническия мир и толерантност. Това ми е важно, всичко останало ще го наредим.

34. В момента външният дълг ни е най-ниският 18,7%. Как успяхме да платим за двата реактора в Белене, откъде събрахме пари да платим на всички вложители в КТБ, откъде събрахме пари да се увеличат с по 10% всички заплати, да не говорим за МВР и за учителите.

35. Не мога да схвана как при всяка своя командировка президентът винаги кани министри. Те му организират бизнес форумите, участват там. Прекрасно минават. Поне за радост в чужбина не се излагаме, а като дойде тук казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани – не ги взимайте.

36. Съветът ми към Румен Радев е да не слуша беквокалите си

37. Бедността не е грях, когато взимаш 11 хил. лв. заплата (б.р. за заплатата на президента Румен Радев).

38. За какво създадохме ГЕРБ и когато го създадохме, в какви условия го създадохме. Тогава нашите опоненти бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве от тях и избраха нас.

39. Обичам ви, но това не е даденост

40. БСП с толкова провалени политици ни доближават и ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя.

41. Не може в Ямбол или Плевен да направим всичко и да не спечелим изборите. В Плевен нямаше дори канализация.

42. Много тихо тук. Няма кой вече да ни се смее сега за тадуф-тадуф. Тишина. Всички отсечки трябва да станат така. Така ще качим хората на влака. Четеш си книжка и за нула време пристигаш, за където си тръгнал.

43. Аз Цветанов си го обичам като дете, много години е покрай мен. Като министър си заложи главата срещу Хизбула и групировки у нас. Майка ми, обаче, казваше – внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед, той това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил.

44. Къща за гости при нас – обвинение и 100 хил. лева гаранция, а при другите 3 къщи в семейството и нищо.

45. Яд ме е, грешката е моя, защото нито веднъж не отидох на гости на един мой министър, кмет, областен управител… Ако бях отишъл, щях да видя и да разкрия нещата много по-рано.

46. Идва ми да взема един чук и да чупя покриви и тераси

47. Аз съм се родил, живея и ще умра в къщата си в Банкя, която знаят всички. Не съм позволил един лев да се даде там, където аз обитавам. А за местата, където живеят президентите, се направиха много ремонти.

48. Всичко хубаво в тая държава сме го направили ние, те не могат да го боядисат – от метрото до Северната дъга, Тракия, Марица, Струма

49. Думите отлитат, построеното остава.

50. Ако трябва да направят правителство, с техните хора ще се изпоядат. Те там се ненавиждат един друг.

51. Няма нито един български  държавник, който да е признат приживе. Нито един. Че дори и царете ни, ние не знаем къде са погребани, има убити и предадени. Аз съм наясно с всичко това. Не ме е страх, че ще бъда отречен. Ние обаче сме направили много неща, които ще останат, като се махнат гадните неща.

52. Искам да благодаря на свободните медии в България, които със своите разследвания показаха много недъзи. Те показаха и че са свободни.

53. Моята битка не е да си връщам партията от някого, защото аз съм я създал и тук спор няма. Въпросът не е как партията да продължи без Цветанов, а как да продължи без Борисов. И в момента, в който си изкарам мандата ще се върна в партията. Виждате какви прекрасни и подготвени хора имам. Няма да съм вечен. Подготвил съм истинско ядро от интелигентни, можещи, развити и знаещи хора

54. След края на мандата ще се върна в партията ми и ще дам път на младите.

55. Татко беше сирак и аз съм израснал по най-бедния начин. Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас. И тогава бащата на Станишев обясняваше, че живеем в най-доброто общество в света. Членовете на Политбюро и децата им живяха в охолство

56. Аз най-красив? Вижте Берлускони.

57. Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса… Или както казва Негово Величество: „Редки са ни керемидите, напича много по главата.“

58. Не обичам лигави и превзети жени. Харесвам жените, които правят всичко със сърце.

59. Лош баща съм. Не им отделям време, а и не им отказвам нищо. С две думи – лигавя ги. Като лошите бащи. Но за сега поне са добри деца и ме слушат.

60. В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари. Открай време е така… Има неща, които не се правят. Ако черна котка ми мине път, се въртя три пъти и тогава минавам… ако съм с колите, им казвам върнете се и да минем по другата улица. Мине ли черна котка – завиваме обратно!

Източник: standartnews.com