Борисов: По-добро място за живеене от България в ЕС няма, по-висша степен на демокрация няма

„Десетилетия лъжат хората, че ще купуват самолети, а през това време се напълнихме с транспортна техника и то само във Военновъздушните сили.

И нямат вътре една пушчица, едно патронче не мога на изстрелят – техника за бягане, да се изнесат Генералният щаб и всички управляващи бързо при война.

Нито една съпротивителна единица. И те ни дават оценка. Ние си пазим институциите, спазваме конституцията”, това заяви премиерът Борисов на 13-тата среща на бизнеса с правителството по повод конкурса за изтребителите.

„По-добро място за живеене от България в ЕС няма, по-висша степен на демокрация няма“, продължи премиерът, предаде репортер на БГНЕС.

„Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп и САЩ – това възможно ли е? Не, благодаря! По-прозрачна процедура няма. Само, че в България нали крадецът вика: „Дръжте крадеца” – това е много често срещано явление”, коментира Борисов.

„Дете с пояс да влезе във водата, го виждаме – дали е в Дунав, дали е в Черно море“, това каза премиерът, за да илюстрира колко прозрачно се търгуват и доставят горивата. Темата на срещата на бизнеса с правителството е въвеждането на еврото. Там са и еврокомисарят Валдис Домбровскис, и финансовият министър Горанов.

Източник: Dunavmost.bg