Борисов: Посещението на папата ще бъде реклама за България

С президента Радев и аз ще направим всичко необходимо посещението на папа Франциск у нас да бъде една добра реклама за България и то на Гергьовден.

Цял свят ще види, много камери ще снимат.

Това коментира пред журналисти в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов във връзка с предстоящата визита на главата на Римокатолическата църква у нас. По думите му, ефектът и фактът, че за втори път папа ще дойде у нас, е добре за България, съобщава БТА.

Има един факт, когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл, той не ходи навсякъде, подчерта премиерът.

„Факт е, че ще бъде в България и Северна Македония. Тук отговарям и на въпроса защо положихме толкова усилия да подпишем договора за добросъседство, а и има още много работи по него“, допълни Борисов. Той отбеляза и усилията на Гърция и Македония за името, за да може, съседите ни, Македония, да влезе в НАТО и ние да имаме на нашата граница една прогнозируема държава, член на ЕС и НАТО. Тези усилия, които положихме, лично аз, да не изглежда като самохвалство, бяха оценени от папа Франциск включително, убеден е той.

Източник: glasove.com