Борисов: Последните думи на папата бяха: Продължавайте да правите магистрали

На летище София току що Бойко Борисов коментира пред журналисти визитата на Папа Франциск в България, която завърши преди минути.

Ето част от това, което каза Бойко Борисов:

„Той благодари за поканата, която му отправих, за това че бяхме добри домакини.

Искам да благодаря на десетки, стотици служител, на МВР, Бърза помощ, местните власти, и най-вече да се извиним на тези, които не харесват папата и сме им причинили неудобство с тежкия трафик. Голямо благодаря на всички, да не пропусна някого, че са стотици хора.

Мисля, че тридневното посещение е една добра реклама за България по света.

Всички медии и ваши колеги отразяваха посещението му, призивите му за мир. Той ги прави от всяко кътче на света. И най-вече отношението към децата, към хората. Мисля, че беше добро посещение.

Най-важното послание, което той направи, е мирът. Моите опасения в този размирен район също са свързани с мира. Последните му думи бяха: Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото това е изключително важно. Темата за Западните Балкани се оказа, че е ценна в света.

Той е голям приятел на България, атентатът за папата, приписан на България, съжалявам, че толкова време изстрада Сергей Антонов от една световна конспирация, с която нямаше нищо общо.

Така или иначе, десетилетия наред този атентат се свързваше с България. И когато три дни папата се разхождаше в центъра на София сред хората и отправяше своите послания, когато на сцената бяха всички вероизповедания и отправяха своите молитви за мир и благоденствие, това са добри резултати.”

Източник: Petel.bg