Борисов: Проф. Герджиков е ректорът на ректорите – умен, красив, образован и спокоен

Проф. Анастас Герджиков е един умен, красив, образован, спокоен човек, който обединява нацията, а не диктатор.

Той е ректорът на ректорите, какъв по-голям обединител може да имаме.

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на изложба на Вежди Рашидов в покрайнините на София.

„Радев не е смелчага, че да говори за мен, че се крия. Нека приемем, че е прав – излизаме аз и той – резултатът дали е 60/ 40, 50/50, един Господ знае. Резултатът ще бъде държавата разделена на две, народът на две, мразим се, обичаме се, това ли е целта?“, попита риторично той.

По думите му трябва да се търси човек, който да събере всички заедно и да не се меси.

„Радев през цялото време се изживява като премиер и президент, и управляващ диктатор. БСП ли е негова партия, или не? Не видях БСП да го изидига с Инициативен комитет“, коментира бившият премиер.

Бойко Борисов се надява ГЕРБ да бъде първа политическа сила на парламентарните избори и очаква симпатизантите на ГЕРБ да подкрепят „един умен, красив, образован, спокоен човек, а не диктатор“ на президентските.

„Кандидатът за вицепрезидент ще бъде избран от проф. Герджиков, така че помагаме с каквото можем, гледаме си парламентарните избори“, обяви той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува служебното правителство, което според него е изхарчило половин милиард в кризата. Той счита, че заради тяхното „насяване на омраза и разделение“, България продължава да няма редовен кабинет.

„В продължение на шест месеца те показаха, че друго не могат. Спад във всяко едно отношение: инфлация, цени нагоре… Тежка е съдбата на тези, които ще управляват в периода ноември – февруари“, счита Борисов.

„Единият вика „Борисов да се оттегли за да можем да работим с ГЕРБ“, а другият иска да се кандидатирам. Не мога да им угодя!“, коменира още той.

Преди дни Румен Радев призова Борисов да се кандидатира за президент, а „другият“ вероятно е лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов, който апелира ГЕРБ да се разграничи от Борисов преди време.

Бившият министър на образованието Красимир Вълчев, който е част от Инициативния комитет издигнал проф. Герджиков каза, че в началото на седмицата и имало среща между професора и Бойко Борисов.

Източник: OFFNews