Борисов: Радев праща Минеков и „бухалката“ Рашков, защото не могат да спечелят по друг начин изборите

Бойко Борисов подде поредна атака срещу държавния глава и няколко служебни министри.

Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което избра ново ръководство. Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който иска да изгони ГЕРБ централата му в НДК, заяви Борисов, цитиран от БТА.

Бойко Борисов изтъкна, че служебното правителство трябва само да организира честни избори,

но те, според него, не са честни, защото не е било прието нито да се броят квитанциите, нито да ги осигурят.

Председателят на ГЕРБ каза, че напомня на Велислав Минеков, че има текст от Закона за политическите партии – чл. 31, и партията го спазва. „Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите“, заяви Борисов. По думите му, Радев праща Минеков и „бухалката“ Рашков, защото не могат да спечелят по друг начин изборите.

Според Борисов сега искат „да докопат“ кандидата за президент на ГЕРБ, за да се разправят с него още преди да има имунитет.

Припомняме, че по-рано днес в телевизионно интервю служебният министър на културата

поиска ГЕРБ да освободи помещенията на централата си заради неплатени наеми. А в позиция от партията отговориха следното:

„Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата“. Това заявяват от ГЕРБ, отговаряйки на министъра на културата, който тази сутрин помоли ГЕРБ да напуснат НДК, предаде БГНЕС.

„Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор“, уточняват от партията.

„От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност“, обясняват още от ГЕРБ.

„Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия. От ГЕРБ отправяме публично няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:

Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си? С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви служебен кабинет? Г-н Радев, почтено ли е“, питат от ГЕРБ.

А по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ Борисов каза още:

„Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи“. По думите му, най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкова много жени, предаде БТА.

„Днес сме се събрали не само да изберем ръководство, но и, надявам се, да „изчегъртаме“ мъжете от ГЕРБ и, най-вече, да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите“, каза Бойко Борисов.

Новият председател на Жени-ГЕРБ е Екатерина Йорданова.

За нея гласуваха 840 представители на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ; пет дами бяха против, а още пет се въздържаха. Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ избра и нови петима заместник-председатели, както и нов Национален изпълнителен съвет. Във форума участват 850 делегати от всичките 29 области в страната.

Източник: Petel.bg