Борисов разярен: Долни лъжци, Мръсници! Ако имам остров в Гърция, подавам оставка!

Днешното заседание на Министерски съвет започна с неочаквано обръщение от страна на премиера Бойко Борисов.

Думите му бяха по повод фалшива новина по негов адрес, която през последните дни обиколи медийното пространство, а именно, че притежава гръцки остров.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към журналистите преди началото на разговорите с министрите си и попита има ли някой от Нова телевизия.

„Умолявам ви, не ми забърквайте името в подобни неща“, каза премиерът.

Той призова медията да прави и да пуска каквото иска, но не е „честно да замесвате името ми“. Имате добри разследващи журналисти, провете, пратете ги, нека да го намерят острова, призова Борисов.

„Няма никаква цензура. каквото искате – пускайте, каквото искате – правете! Не ми зъбърквайте името“, призова премиерът..

„Всичко фалшиво да пуснат – все ми е тая. Рано или късно истината излиза“, отсече той малко преди журналистите да напуснат залата на МС.

Борисов призова разследващите журналисти от медията да си свършат работата. „Ако е истина, ще си подам оставката“. Моля ви. И семейство ми – и те гледат“, заяви министър-предсседателят.

„Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“, заяви Борисов.Темата доби такива размери в интернет, че дори тръгна мълвата, че Нова телевизия е свалила от ефир заснето предаване на Милен Цветков по темата. Официално от медията заявиха, че предаването не е спазило журналистическите изисквания за плурализъм.

„Планираният епизод от 25 юни 2018 г. на „Часът на Милен Цветков”, късното шоу на NOVA, не бе излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания“, казаха от NOVA.

Още в неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

„Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция… Просто нещастни, долни лъжци жълти – каза буквално премиерът. – Мръсници! 100 души да му повярват това… Ни имам гръцка преса, ни остров, ни гявол, ни… Лъжа! Лъжа след лъжа!“, не скри яда си Борисов.

Истерията се развихри именно след тези думи на Борисов.

Източник: Епицентър.бг