Борисов разярен: Партията на Нинова са гласували против Орбан и Унгария, а обвиняват мен

„Фронтекс да го направим 20 000 души, да имаме граничен корпус, да може да изпращаме хора при държавите, които не се справят, да може да се справяме с мигрантите.

Единствените, които сме изразили ясна позиция, сме ГЕРБ относно Орбан и Унгария. БСП пред ЕС не казаха нищо, най-лесно е да се хвърли всичко върху нас, коментира от Залцбург премиерът Бойко Борисов, пише Блиц.

„Аз много уважавам г-с Сидеров, Симеонов и Каракачанов и снощи след г-жа Нинова като видях, че дават интервюта – първо кой дава интервю след 22. Това, което се реши на съвета, беше, че ако някога когато се задейства такава процедура ние като правителство заставаме зад Орбан. „Има толкова по сложни, външни врагове. Сега Тереза Мей ни обяснява за Скрипал и за химическото оръжие“, допълни Борисов.

„Аз понеже от самото начало кандидатурата на Александър и смяната му – изцяло аз съм я движил тая работа. Той някои неща не беше споделил с мен. Не искам още с назначаването това да бъдат първите въпроси, които ти задават в телевизията. Той ми обясни за катастрофата, за инцидента с прокурорите, аз го извиках и го попитах – защо не ми каза. Щях да кажа – има такава и такава случка, невинен е, ще обясня. Ако беше казал, щеше да остане. Щяхме да обясним“, коментира Борисов случая с кандидатурата на Александър Манолев за министър и отказването му от поста, съобщава „Канал 3“.

За мен е безразлично дали ще ни пратят фронтекст или не, защото няма какво да крием. въпросът е че ако започнат да идват 100-200-300 хил, мигранти, трябва да дойде този корпус, защото трябва мобилизация. Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, както споразумението с Турция работи и България е добре – така е важно другите страни – Италия, Португалия, Гърция да има подкрепа на границите. В Бъллгария това което сме казали, сме доказали. Това са голи приказки в лицето на Нинова и президента, а ние от ГЕРБ – са действия.

Партията на Нинова са гласували против Орбан и Унгария, а обвиняват мен.

Източник: Petel.bg