Борисов: С Патриотите ни е много спокойно

„Никога не сме имали търкания с Патриотите”, заяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет днес, предаде бТВ.

„Проведе се коалиционен съвет, защото аз и Валери Симеонов бяхме цяло лято на работа, а другите бяха на почивка и имаше малко напрежение в това отношение.

Иначе редовно в понеделник или вторник се събираме и говорим по всички теми“, посочи премиерът.

Той даде пример и за един от случаите, по които възникнало коалиционно напрежение – когато Валери Симеонов съобщил през Фейсбук, че ще уволняват шефа на ДНСК Милка Гечева. Борисов призна, че дължи извинение на Симеонов, защото упрекът се стоварил върху него – че съобщава в профила си за уволнение на човек. В същото време новината е била оповестена на Симеонов преди това от регионалния министър Нанков още в Министерския съвет.

„Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично“, обяви Борисов. „Така че ни е много спокойно, добре във всяка една тема. За мен няма търкания и недоразумнеия“, обобщи той отношенията в управляващата алиция. Попитан дали е вярно, че Каракачанов и Симеонов са в обтегнати отношения, лидерът на ГЕРБ каза:

„Аз не се бъркам в чужди партии и чужди семейства“, като добави, че не се е налагало той да ги сдобрява. Даже призна, че лидерът на ВМРО и на НФСБ така се закачат помежду си, че дори той се подвеждал в началото, че са скарани понякога:

„Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги мога да остана с впечатление, че се карат. Но после, като започнат да се смеят… и беше нужно време, за да им свикна на табиета“, разказа премиерът.

Относно това дали има търкания в коалицията между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов Борисов заяви, че не се бърка „в чужди партии и в чужди семейства“.

„Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги можеш да останеш с впечатление, че се карат, но после като започнат да се смеят… Беше ми нужно време, за да им свикна на табиета“, каза още Борисов.

Премиерът коментира и въпроса за евентуално увеличение на полицейските заплати.

„Не обичам да работя под натиск”, заяви той в отговор на въпрос на bTV кога ще говори по темата. Той обаче беше категоричен, че темата ще се обсъжда.

Източник: Епицентър.бг