Борисов с помощта на Европа ни тегли към Турция

Правителството на България с помощта на Европа тегли България към Ердоганова Турция.

Това заяви пред Фрогнюз Светозар Филипов, наследник на екзарх Антим I.

Необяснимо, е че това се случва с мощната подкрепа на псевдопатриотите, но „Светата Патриотична Троица” са големи момчета и вероятно знаят срещу какво го правят. За това не съм изненадан от консула в Одрин, че отмени празничната културна програма на 3 март.

Определени кръгове в България от известно време се опитват да приобщават Българска Православна Църква към Вселенската Патриаршия. При тези обстоятелства, е нормална реакцията на Патриарх Кирил да иска на Русия да бъде оказано специално внимание.

В световен мащаб сме свидетели на преразпределение на сферите на влияние. Предвид географското ни разположение сме интересни. Има едно изказване на Цар Борис III: „Винаги с Германия, никога срещу Русия.“ Ако това кратко изречение, бъде осъзнато от управляващите, България би имала едно добро бъдеще.

Като потомък на екзарх Антим, Филипов посочва факти за Освобождението: Има исторически данни за две срещи на екзарх Антим с Христо Ботев, свързани с подготовката на Априлското въстание. На тези срещи, екзархът дава пари на Ботев за закупуване на оръжие. След зверското потушаване на въстанието, екзарх Антим в писмо описва кланетата на Перущица и Батак. Това писмо е разпространено до всички Европейски посланици в Цариград. Няма данни посланиците и страните им да са се трогнали от съдбата на зверски убитото население. Екземпляр от писмото е изпратен и до руския цар. Прочитайки писмото, Цар Александър се просълзява и написва резолюция „Да се освободи България.“

Източник: Фрог нюз