Борисов се хвали на Урсула фон дер Лайен: Сега сме в НАТО, всичко е спокойно и сме в подем

Бойко Борисов и гостите му Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел облитат южната ни граница.

Преди това премиерът лично закара председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел до площадката.

На ГКПП „Капитан Петко Войвода“ Борисов посрещна топло гостите си, а след това ги качи в джипа си. „От 1 март въведохме тол система. Много трудно, но успяхме да я въведем. В далечината виждате магистрала „Марица”, пише Блиц.

От София до Бургас, от София до Истанбул е магистрала. Лято време тук е адски натоварено. Това са новите пътища, които правим, благодарение на европейската солидарност и кохезионните фондове”, обясни той на гостите си.

„Сега сме в НАТО, би трябвало всичко да е спокойно. Но се надяваме с разум… Трябва да намерим решение. Целият регион е в подем.

Половин Румъния идва на българското Черноморие, от Европа също. Истината е политическо и дипломатическо решение”, подчерта той.

„Иначе от години наред сме изключително добре подготвени, но дипломацията е на първо място”, заяви той.

След като стигнаха до площадката, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел похвалиха Борисов за доброто шофиране.

С председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел направихме обиколка с хеликоптер по южната ни граница. Лично ги запознах с огромната отговорност, която България носи, поддържайки високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 3 март 2020 г.

<