Борисов се крие зад жени, само един страхлив мъж може да постъпи по тази начин, да не говоря за премиер

В „Студио Хъ” по Телевизия 7/8 евродепутатът Елена Йончева направи коментар по скайпа за неявяването на Бойко Борисов на изслушване в ЕС.

Ето част от това, което каза Йончева:

„Имало е покана към г-н Борисов, премиерът на България, и за първи път премиер на една държава, премиер, който е поканен на изслушване в тази група, не се явява.

Това е нова група (комисията LIBE), от 3 години, и има изключително важно значение. Сега ще разберете защо. 2017 година, когато е убита малтийската журналистка Дафне Галиция, е поканен в тази мониторингова група премиерът на Малта г-н Джоузеф Мускат. Той се явява, за разлика от г-н Борисов, явява се на това изслушване, след това изслушване е гласувана резолюция срещу Малта и г-н Мускат е принуден да подаде оставка.

Вторият човек, който се явява про покана, е премиерът на Словакия.

Единственият човек, който се скри от изслушване в европейския парламент, е г-н Борисов. И, той, забележете, изпрати четири жени, и това направи впечатление на евродепутатите. В какъв смисъл направи впечатление? Очевидно е, че г-н Борисов се скрива зад жени, той очаква, изпращайки жени, че ще има по-меко отношение към всичко това, което ще кажат за България.

Да се скрие зад жени, смятам, че един страхлив мъж може да постъпи само по този начин, да не говоря за премиер.

Мисля, че това е много грешна политика, защото да се подценява опита на евродепутати, особено в тази комисия, в която са юристи с голяма практика, е доста грешен подход.“

Източник: Petel.bg