Борисов се похвали: България реагира най-бързо и най-адекватно на COVID кризата

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията.

Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени.

Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично.

Това обяви днес в своя фейсбук профил премиерът Бойко Борисов, пише Novini.bg.

„Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“ трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%“, отбеляза той.

Министър-председателят напомни, че мнението на експертите по света е именно, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят.

„Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!“, подчерта Борисов.

Той публикува и снимка, на която са илюстрирани взетите от правителството мерки за справяне с последствията от пандемията.

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията. Мерките ни…

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 23 септември 2020 г.

<