Борисов се похвали: Българските хакери са най-добрите, първи източваха кредитни карти

„Днес си спомних времето преди 10 г., когато на това място зала „Арена Армеец“ беше пустош, на улицата отсреща имаше разпадащи се казани. А сега, след 10 години тук има зали, които не се ползват само за спорт и концерти, а и за Webit. А от другата страна е София Тех парк. И това само за 10 години”.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри мащабния фестивал Webit в Арена Аремеец, съобщава „Флагман“.

„За 10 години учениците горе-долу минават от първи до десети клас и това са най-важните години. Затова решихме да инвестирамев учителите, в тяхната квалификация, и в образованието на децата. Технологиите се развиват за дни и ние трябва да подготвим нашите деца да отговорят на тези предизвикателства”, каза още премиерът.

После той се върна във времето, когато е бил главен сектретар на МВР и си спомни как българите са били на първо място в света по източване на кредитни карти.

„Сиреч, много преди да се заговори в света за киберзащита, българските хакери първи източваха кредитни карти, бяха най-добрите, пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти.

Мисълта ми е, че само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Така че, скъпи мои млади хора, ако същите тези тогава млади криминални престъпници не се бяха вкарали при нас в тая грешна посока и бяха като своите връстници в САЩ, в Гугъл, във Фейсбук, сега щяха да са много богати хора и нямаше да лежат в затворите. Българинът е с много особено мислене и затова е толкова иновативен“, коментира премиерът.

В заключение премиерът посочи министъра на образованието Красимир Вълчев да разкаже какви са реформите в образованието, с които България се движи в дигитализацията.

Източник: Petel.bg