Борисов се похвали: Приходите от горивата са със 7% повече, мерките действат!

Приходите от горивата са със 7% повече. Мерките действат.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“.

„Благодаря ви, забавих се малко, но най-важното е, че приходите от горивата са със 7% повече. Така че мерките действат“, отбеляза премиерът.

Той информира, че се връща от редовната си седмична среща с представителите на МВР, прокуратурата, НАП и митниците, на която всяка сряда се отчитат резултатите от борбата с контрабандата.

На 9 февруари тази година на работно съвещание в ГДБОП беше представена нова система за наблюдение и контрол на горивата. Информацията ще се събира и анализира в Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.
Системата ще следи горивата от входа до изхода. Осигурява се 24-часово видеонаблюдение на всички процеси. Данните ще се пазят в сървъри, за да може да се извършва проверка на движението на горивото.

На практика с въвеждането на новата система се постига събирането на едно място на общия информационен ресурс, прецизен анализ на риска за подпомагане на институциите и за осъществяване на взаимен контрол.

Поставено е началото на видеосистема, което ще се надгражда във времето.

Източник: Епицентър.бг